Formula Ford

Formule Ford: Ouderwets genieten van heftige strijd tijdens Masters (lang)

480_start1_1_1794

Twee echte Formule Ford-klassiekers tijdens de Masters of F3. In de kwalificatie vijftien auto’s binnen een seconde, wiel-aan-wiel gevechten en soms verrassende uitkomsten waarbij de Nederlanders zich in het Engelse geweld uitstekend staande hielden. In de eerste race ging de winst na een racelang gevecht naar Daniel Cammish met Jeroen Slaghekke als beste Nederlander op een keurige vijfde plaats. In de tweede onder uiterst natte omstandigheden verreden wedstrijd toonde de 17-jarige Deen Dennis Lind zijn klasse door in fraaie stijl naar de zege te rijden. Met een derde plaats leverde Rogier Jongejans een uitstekende prestatie en pakte net als overigens in race één de maximale punten voor het Nederlands kampioenschap.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Tim Böhme, Erik van der Schaaff en Chris Schotanus

480_start_1_jongejans_6631

Een prachtig veld Formule Fords tijdens de Masters of F3. Naast de circa twintig rijders uit het Brits kampioenschap, de bekende Nederlanders en ook nog een flink aantal Denen. Al met al 33 auto’s waarmee oude tijden leken te herleven. Naast de punten om het Brits en Nederlands kampioenschap werd er ook nog gestreden om de European Formula Ford Cup, een eenmalige beker (met hopelijk jaarlijks vervolg) voor de rijder die over beide Masters-races het beste scoorde.

480_kw_grind1_Slaghekke2
(foto: Justin van Densen)

480_grind2_kw_Slaghekke3
(foto: Justin van Densen)

480_grind3_kw_Slaghekke4
In de kwalificatie van vrijdag was Slaghekke eveneens snel onderweg. De rijder van het Britse topteam Jamun Racing probeerde een sleep van een andere rijder te krijgen, totdat de achterkant van zijn Mygale SJ10 door de slechte baanomstandigheden van de baan de grindbak in gleed. Met een tijd van 1:44.996 eindigde hij op de elfde plaats waarmee de schade enigszins beperkt werd gehouden. (foto: Justin van Densen)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet