BTCC

Div: Sport kort: BTCC en Formule Renault UK op Oulton Park

480_form_renault_uk_1

Formule Renault UK: Pa’l Kiss vergroot voorsprong in klassement

Met zijn derde zege uit acht races in het Formule Renault UK kampioenschap neemt Atech GP’s Tama’s Pa’l Kiss een voorsprong van 18 punten in het klassement. De 19-jarige Hongaar kwam zaterdag als derde over de finish, maar was in de tweede race op Oulton Park de allerbeste. De 16 jaar oude Tom Blomqvist (zoon van rally-legende Stig Blomqvist) werd in beide races tweede. De zege in race 1 was voor Lewis Williamson.

Tekst: Marco Antheunisse, foto's: PR

480_form_renault_uk_2

Pa’l Kiss had het niet makkelijk op Oulton Park: “Tom (Blomqvist, red.) bleef in de tweede race maar pushen en ik had het zwaar om hem achter me te houden. In race 1 zat ik juist achter hem, maar Tom en Louis reden in het begin van de race al bij me weg en ik kon geen aansluiting vinden, dus moest ik me tevreden stellen met de derde plek. Maar over het weekend genomen is het voor mij een prima resultaat voor mij en het team en ik kijk al uit naar de volgende ronde op Croft”.

Lewis Williamson was na zijn zege in race 1 enorm opgelucht: ”Na wat me op Brands Hatch overkwam (Williamson verspeelde daar in de laatste ronde de zege, red.) betekent deze overwinning veel voor mij. Het draaide allemaal om de start en die was gelukkig goed. Ik had een gaatje naar Tom en ik wist dat hij me niet makkelijk kon passeren”.
Tom Blomqvist pakte een dubbel podium: “Dit is mijn beste resultaat dit seizoen, maar er is nog een hoop te doen. De race pace was goed, maar mijn start heeft me de das omgedaan. Er is minder grip op de pole positie en dat hielp natuurlijk niet. En aangezien het hier erg moeilijk passeren is moet je wachten op foutjes van de rijder voor je en die worden niet altijd gemaakt.”
Ronden 9 en 10 in de Formule Renault UK worden op 19 en 20 juni gereden op het circuit Croft in Noord Yorkshire.

480_btcc_oultonpark

BTCC: Tom Onslow-Cole winnaar Cliff Johnson Trophy

Team Aon Ford Focus coureur Onslow-Cole heeft op Oulton Park de Cliff Johnson Trophy gewonnen. Hij ontving de trofee uit handen van Martin Johnson, zoon van Cliff, op het podium van het Dunlop MSA British Touring Car Championship.

Onslow-Cole scoorde tijdens de drie BTCC-manches dit weekend de meeste punten. De races werden gereden in herinnering van Cliff Johnson, de teambaas van Boulevard Team Racing, die afgelopen week overleed.

Martin Johnson was erg blij dat Onslow-Cole de trofee won: “Vader zou trots geweest zijn, in feite zei ik vooraf al dat Tom de perfekte persoon zou zijn om te winnen.”

Onslow-Cole, die de trofee won dankzij een zege, een tweede en een vijfde plek, zei: “Toen deze prijs zaterdagochtend tijdens de rijdersbriefing werd aangekondigd, heb ik mijn zinnen er op gezet. Cliff was een markant man en hoewel ik voor rivaliserende teams reed hadden we een geweldige verstandhouding met elkaar. Ik zal hem echt gaan missen”.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet