DTM

DTM: Audi legt Mattias Ekström tot en met 2008 vast

Enkele dagen nadat de raad van bestuur van Audi het groene licht gaf voor de deelname aan de DTM tot en met 2008, legde het merk uit Ingolstadt ook zijn Zweedse topcoureur Mattias Ekström voor de komende drie seizoenen vast. Tot en met 2008 zal Ekström als Audi-fabriekscoureur in de DTM uitkomen.

Tekst: Albert Landman

"Ik ben blij dat we onze langdurige en succesvolle relatie kunnen voortzetten", verklaarde Ekström in een eerste commentaar. "Bovendien hebben we met deze driejarige overeenkomst een uitstekende basis voor planning op lange termijn. Waarbij voor mij het eerste doel natuurlijk al duidelijk is: ik wil de DTM-titel in 2006 voor Audi terughalen!"

Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich zei: "Mattias is een ongelooflijk snelle en zeer sympathieke rijder. Hij past uitstekend bij het merk Audi. We zijn blij, dat hij ook de komende drie jaar als ambassadeur van ons merk van de partij is.

Overigens gaat de 27-jarige Zweed eerst vreemd: in februari rijdt hij, evenals het afgelopen seizoen, met een Red Bull-Skoda Fabia WRC de WK-rally van Zweden. "Dit jaar werd ik daar tiende en scoorde zelfs twee WK-punten. Nu wil ik het nog beter doen", aldus een ambitieuze Ekström.

Overigens weigert hij samen met zijn vriendin Tina Thörner te rijden, die een succesvolle navigator is. "Vergeet het. Dat hebben we een keer geprobeerd, en dat werd slaande ruzie. Ik zet mijn relatie niet op het spel in een rallyauto", lacht Ekström. Thörner rijdt in januari de Dakar-rally voor Volkswagen als bijrijdster van de Zuid-Afrikaan Giniel de Viliers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet