Toerwagen Diesel Cup

TDC: Eerste zege voor dames Braams en Uljee

480_tdc_finish_tdc

Liesette Braams en Gaby Uljee stuurden in de vijftig minuten durende wedstrijd van de Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup hun BMW 123d als eerste over de finish. De damesequipe verschalkte in het bijprogramma van de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort in de eindfase het tweetal Michael Bleekemolen en Ronald van de Laar. Het duo met de nieuwe BMW 320D profiteerde slim van de safety car situatie. Ron Swart en Marcel van Leen (BMW 120d) maakten het podium compleet.


Tekst en foto: PR

Ricardo van der Ende nam bij de start de kop, maar werd direct onder druk gezet door Duncan Huisman. De twee teamgenoten uit het HTC Dutch GT4 maakten het elkaar niet makkelijk en streden ronde na ronde voor leiding in de wedstrijd. Maar ook daarachter waren er volop gevechten. Het damesduo Liesette Braams / Gaby Uljee probeerde de aanstormende mannen achter zich te houden. “Dat was echt leuk om te doen”, blikte Braams terug. “Bij de start was ik goed weg en heb lekkere gevechten gehad. Later zag ik dat Ronald Morien niet dichterbij kwam en een groepje daarachter ophield. Ook met Hugo Charles heb ik een leuk gevecht gevoerd, ondanks een kleine botsing in bocht 8.”

Vlak voor het openen van de pitstraat voor de verplichte pitstop met rijderswissel, klapte de BMW 120d van equipe Rijswick / Oprey bij het uitkomen van de Tarzanbocht in de vangrail. De safety car kwam op de baan en zorgde voor een bijzondere situatie. Terwijl de kop van het veld al langs start/finish was gekomen, ging de pitstraat open en profiteerden de equipes achterin het veld. Zo ook Michael Bleekemolen die het stuur van de BMW 320D overgaf aan teamgenoot Ronald van de Laar. “Ik wist dat het allemaal nooit langer dan één ronde zou duren, er lagen alleen wat onderdelen op de baan”, zei Bleekemolen die een tactisch trucje uithaalde. “Ik heb in de pitstraat tien seconden gewacht met de rijderswissel tot de ‘pitstop window’ open ging voor de verplichte pitstop. We zijn van rijder gewisseld en we reden plots op kop.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet