Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Guerrieri wint opnieuw in Brno

Evenals de wedstrijd van gisteren mag Filip Salaquarda ook de tweede manche van het weekend voor zijn thuispubliek vanaf de pole position starten. En ook dit keer ziet Salaquarda zijn teamgenoot Guerrieri bij de start langszij komen. De Tsjech valt terug naar de tweede plaats, met Berthon net achter hem.

03110804_150_salaquarda-guerriri

Meteen in de eerste ronde gaat het mis wanneer Pentus, Move en Kunimoto met elkaar in aanraking komen. Voor de drie heren is de race meteen ten einde en de safety car wordt de baan op gestuurd. Het blijkt dat ook Nebylitskiy de eerste ronde niet zonder kleerscheuren is doorgekomen, want de rijder van KMP Racing komt de pits binnen en moet opgeven. Een ronde later komt ook Mendez binnen om een voorvleugel te laten wisselen.

Na vier ronden wordt de safety car binnen geroepen. Guerrieri heeft een prima herstart en behoudt de leiding in de wedstrijd, met achter hem Salaquarda, Berthon en Panciatici. Terwijl veel rijders in het middenveld opteren voor een vroege pitstop klokt Guerrieri enkele snelle ronden en bouwt een voorsprong op ten opzichte van Salaquarda. In de negende ronde komt Guerrieri binnen voor zijn verplichte stop. Nadat alle frontrunners hun pitstop hebben gemaakt, blijkt dat Guerrieri de beste zaken heeft gedaan, gezien het feit dat zijn voorsprong is opgelopen naar ruim 3 seconden ten opzichte van Berthon, die is doorgeschoven naar de tweede stek. Salaquarda kan het tempo aan kop niet volgen en kijkt tegen een flinke achterstand aan.

In de ronden die volgen weet Berthon het gat naar Guerrieri steeds verder dicht te rijden. In de slotfase van de race bedraagt het gat tussen beiden nog slechts een halve seconde. Guerrieri houdt het hoofd echter koel en scoort na 24 ronden zijn tweede zege van het weekend. Berthon komt uiteindelijk met een achterstand van een seconde over de finish, terwijl Salaquarda derde wordt.

De volgende races van de World Series by Renault worden op 19 en 20 juni verreden op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Brno – zondag 6 juni 2010

1. Esteban Guerrieri, 24 ronden in 45:59.313
2. Nathanael Berthon, op 1.177
3. Filip Salaquarda, op 5.681
4. Walter Grubmuller, op 6.489
5. Daniel Ricciardo, op 7.206
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet