EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Comini wint race 1, pech voor Catsburg

Stefano Comini heeft de eerste Eurocup Mégane Trophy race op het circuit van Brno gewonnen. De Italiaan profiteerde van de pech van de snelle Nick Catsburg en een drive-through penalty van Bas Schothorst en scoorde zo zijn eerste zege in de serie.

03110804_476_podium_race_1

Evenals het vorige raceweekend in Spa Francorchamps was Nick Catsburg flink op dreef in Brno. Tijdens beide vrije trainingen was Catsburg de snelste man op de baan en ook in de kwalificatie reed de Nederlander naar de pole. Bas Schothorst kon het tempo goed volgen en claimde de tweede startpositie op 0.029.

Na de start van de eerste race was het meteen raak: een flinke botsing tussen Thuner, Jeroen Schothorst en Dhouailly zorgt voor een safety car situatie. Voor het merendeel van de rijders is dit het teken om meteen de pits in te duiken voor de verplichte pitstop. Wanneer de leidende Catsburg zijn pitstop maakt slaat het noodlot toe. Technische problemen aan zijn auto zorgen ervoor dat Catsburg niet meer van zijn plek komt en gedesillusioneerd uit moet stappen. Niet veel later moet Bas Schothorst binnenkomen voor een drive-throught penalty, waardoor de rijder van Equipe Verschuur ver terug valt.

Na de safety car situatie blijkt dat Nalio de leiding in de race in handen heeft. Teamgenoot Comini zet echter alles op alles en neemt niet veel later de eerste positie over. Bas Schothorst is ondertussen bezig aan een inhaalrace en vecht zich gestaag naar voren. Tegen het einde van de wedstrijd wordt het nog spannend wanneer Nalio in rap tempo het gat naar Comini dicht. Laatstgenoemde laat zich echter niet gek maken en claimt na 19 ronden de zege. Bas Schothorst komt als vierde over de finish. Nalio wordt na afloop van de wedstrijd gediskwalificeerd aangezien de hoeveelheid resterende brandstof in zijn auto onvoldoende is. In de Gentleman klasse gaat de zege naar Miginiac, voor Raymond Coronel en Harrie Kolen.

Uitslag race 1 – Eurocup Mégane Trophy
Brno – zaterdag 5 juni 2010

1. Stefano Comini, 19 ronden in 43:02.089
2. Pierre Thiriet, op 7.035
3. Dimitri Enjalbert, op 9.578
4. Bas Schothorst, op 25.893
5. Jean-Charles Miginiac, op 27.645
DNF Nick Catsburg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet