Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Guerrieri wint eerste race in Brno

Na zijn klinkende en allereerste pole position voor zijn thuispubliek in Brno had Filip Salaquarda hoge verwachtingen voor wat betreft het verloop van de eerste wedstrijd van de Formule Renault 3.5. Bij het doven van de lichten is ISR teamgenoot Guerrieri er echter als een komeet vandoor en pakt de leiding, voor Salaquarda en Hartley.

03110804_127_guerrieri

Niet veel later raakt klassementsleider Aleshin betrokken bij een crash en moet de pits opzoeken om een band te laten wisselen. Ondertussen voert Salaquarda de druk op bij Guerrieri en probeert langszij te komen. Salaquarda is echter te enthousiast en schiet kort van de baan. De Tsjech kan zijn race nog wel vervolgen, zij het in de achterhoede. Voorin het veld is de volgorde nu: Guerrieri, Hartley, Nebilitskiy en Kunimoto.

Guerrieri zet alles op alles, maar kan geen gat slaan naar Hartley. Achter dit duo vindt er een fel gevecht om de derde positie plaats tussen Nebilitskiy, Leal en Kunimoto. Eerstgenoemde weet zijn achtervolgers voor te blijven en behoudt zijn plaats. Door dit gevecht krijgen Pentus en Charouz ook aansluiting, waardoor maar liefst vijf rijders knokken om de laatste podiumplaats.

Halverwege de koers lijken de zaken zich te stabiliseren: Guerrieri behoudt zijn marge ten opzichte van Hartley en lijkt op weg te zijn naar de overwinning. Ook Nebilitskiy heeft wat meer lucht en heeft een kleine voorsprong naar zijn achtervolgers opgebouwd. In de slotfase blijft deze volgorde ongewijzigd en dus claimt Guerrieri de zege voor het Tsjechische ISR team.

Uitslag race 1 – Formule Renault 3.5
Brno – zaterdag 5 juni 2010

1. Esteban Guerrieri, 26 ronden in 46:47..517
2. Brendon Hartley, op 1.904
3. Anton Nebilitskiy, op 2.994
4. Julian Leal, op 4.415
5. Keisuke Kunimoto, op 11.035
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet