Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Van Amersfoort Racing heerst op Zandvoort

480_finish_1_frenault

De eerste race van de Northern European Cup op Circuit Park Zandvoort werd in zijn geheel opgeëist door het team van Van Amersfoort Racing met Jeroen Mul en Liroy Stuart. In het weekend van de RTL GP Masters of Formula 3 kende de zaterdag een continue strijd voor de leiding in de wedstrijd tussen de beide Nederlanders en Ludwig Ghidi.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus


Jeroen Mul had op vrijdag al het optimale resultaat behaald in de kwalificatiesessie en mocht van pole position vertrekken. Naast hem op de eerste startrij stond de leider in het tussenklassement Ludwig Ghidi. Laatstgenoemde had een goede start en wist in de eerste ronde de eerste plaats over te nemen.
Liroy Stuart ging eveneens in de eerste ronde voorbij aan zijn teamgenoot en kon ondanks een beschadigde voorvleugel voor lange tijd de tweede plaats te behouden.

In de vierde ronde werd vervolgens even het tempo uit de race gehaald wanneer Kai Boller en Frank Suntjens, beiden uitkomend in het FR2000 klassement, met elkaar in aanraking komen in de Audi S bocht. Alle twee zijn zo zwaar beschadigd dat er dubbele gele vlaggen zwaaiden en de wagens weggesleept moeten worden.

Drie rondes later moet gastrijder Kelvin Snoeks de handdoek in de ring gooien en de gloednieuwe Formule Renault 2.0 uit Denemarken in de Gerlachbocht parkeren.

Het gevecht voorin het veld laait weer op als Jeroen Mul een ronde later kans ziet om zijn plaats van Liroy Stuart terug te pakken. Deze wisseling van 2 naar 3 is niet de enige beweging aan de top, want de koploper lijkt een technisch probleem met zijn 210 pk sterke Renault te hebben en verliest zienderogen snelheid.

Mul is de absoluut snelste man op de baan en komt met rasseschrede dichterbij aan Ghidi. Met nog 4 minuten te gaan, is Mul er voorbij en korte tijd later heeft ook Liroy de Belg achter zich. De vlag valt en Van Amersfoort mag zijn eerste een-tweetje van het jaar op zijn naam zetten. De tot dan toe best geplaatste Nederlander in het tussenklassement Rogier de Wit wordt zesde en pakt daar een aantal goede punten om zijn plek in het kampioenschap te verstevigen.

De tweede race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup staat gepland voor zondag 6 juni, direct na de Formule 1 demonstratie van Sebastian Vettel en begint om 16.00.

480_mul_stuart

Uitslag Race 1:
1. Jeroen Mul in 25 min 17.923
2. Liroy Stuart op 1.529
3. Ludwig Ghidi op 7.759
4. Julian Eisenreich op 9.948
5. Sam Dejonghe op 10.052
6. Rogier de Wit op 10.854
7. Jakub Smiechowski op 20.674
8. Daniel Schilling op 29.492
9. Tony Kowalewski op 32.305
10. Anti Rammo op 36.653
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet