Toerwagen Diesel Cup

TDC: Dik krijgt overwinning niet cadeau

480_tdc_r1

In het bijprogramma van de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort, heeft Jeroen Dik de honderd minuten durende wedstrijd van de Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup is gewonnen. De snelle rijder met de Volkswagen Golf 6 kreeg de overwinning niet cadeau, omdat hij het duo Marcel Nooren en Ricardo van der Ende (BMW 123d) van zich moest afhouden. Equipe Luc Braams / Duncan Huisman (BMW 123d) reed een sterke wedstrijd en maakte het podium compleet.

Tekst en foto: PR

De openingsfase werd gedicteerd door twee gevechten in de top van het veld. Marcel Nooren startte uitstekend van pole position en leidde de wedstrijd voor Gaby Uljee. Jan Joris Verheul vertrok vanaf de zevende plaats maar bemoeide zich al snel voor de koppositie in de wedstrijd, totdat hij de strijd door autoproblemen moest staken. Jeroen Dik kende vanaf de derde stek een slechte start, maar stelde orde op zaken door na enkele ronden de strijd voor de koppositie te openen. “Ik had een super slechte start”, zei Dik. “In mijn eerste ronde had ik m’n banden compleet verknald door overal langs proberen te komen. Maar ik heb het uiteindelijk gered.”

Nooren, Uljee en Dik streden zij aan zij voor de leidende positie in de wedstrijd. Nog voor de pitstops kwamen de twee aanvallers er langs bij Nooren. Terwijl Nooren bij het openen van de pitstraat direct naar binnen dook, stelden zijn twee tegenstanders de verplichte stop met rijderswissel nog even uit. Ricardo van der Ende nam het stuur over van teamgenoot Marcel Nooren en wist uiteindelijk een voorlopige podiumplaats te behouden. Liesette Braams verving Uljee in de BMW 123d, maar had moeite om de aanstormende mannen achter zich te houden en viel langzaam terug. Ondanks het missen van een uiteindelijke podiumplaats, vond Braams het fijn achter een snelle coureur te rijden. “Gaby adviseerde mij om proberen aan te haken en de lijnen van mijn tegenstander te rijden. Dat heb ik geprobeerd en ik bleek een seconde steller te rijden. Dus daar ben ik erg blij mee en we zetten de stijgende lijn gewoon door”, aldus Braams.

Jeroen Dik, die wel een pitstop maakte maar niet van rijder hoefde te wisselen, nam de kop over maar kreeg een aanstormende Van der Ende op zijn achterbumper. Een half uur lang streden beide heren voor de overwinning. “Zo, dat was wel even werken. Vooral dat gevecht met Ricardo. Je moet erg uitkijken dat je geen remfoutje maakt”, zei Dik, die zijn Volkswagen Golf als eerste over de finish bracht met een marge van twee seconden op het duo Nooren / Van der Ende. “Het was een heel mooie en leuke wedstrijd. Jeroen heeft het heel goed en tactisch gespeeld, echt goed”, vond Van der Ende. “Wij zijn erg blij met het resultaat, dat was voor vandaag het hoogst haalbare.”

Equipe Luc Braams / Duncan Huisman eindigde als derde nadat Huisman in de eindfase van de wedstrijd enkele posities won en het sterk rijdende duo Uljee / Braams van het podium stootte. “Ik moest natuurlijk nog wel een klein gaatje dichtrijden, maar de auto was gewoon goed”, vertelde Huisman, die Frans Verschuur voor enkele evenementen vervangt. “Ik heb leuke gevechten gehad en mezelf goed vermaakt, alleen was het jammer dat het gaatje naar Jeroen en Ricardo net te groot was om nog te kunnen bemoeien met de overwinning.”

Equipe Bas Baars / Marcel Roeleveld reed de Volvo C30 D5 naar plaats vier nadat zij vanaf plaats zeventien was vertrokken. Kampioenschapaanvoerders Ronald Morien en Dennis de Groot (Volkswagen Golf 5) kwamen als zesde over de streep.

De tweede wedstrijd van de Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup wordt aanstaande zondag verreden.

Uitslag RTL GP Masters of Formula 3 2010
Race 1 Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup:

1. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, 47 ronden in 1 uur 40 min 25,503 (120,943 km/u),
2. Eq. Nooren / Van der Ende, BMW 123d, op 2,373,
3. Eq. Luc Braams / D. Huisman, BMW 123d, op 56,927,
4. Eq. Uljee / Lisette Braams, BMW 123d, op 57;374,
5. Eq. Roeleveld / Baars, Volvo C30 D5, op 1:19,291,
6. Eq. Morien / de Groot, Volkswagen Golf 5, op 1:26,007,
7. Eq.Charles / L’Ortye, BMW 120d, op 1:31,359,
8. Eq. Ruitenbeek / Severs, BMW 123d, op 1:46,781,
9. Eq. Cornelissen / De kleijn, BMW 120d, op 1:49,581,
10. Eq. Molenaar / Galante, BMW 120d, op 2:05,643,
11. Eq. Van Os / Bouhuys, BMW 320D, op 2:05,900,
12. Eq. de Rademaeker / Wilschut, BMW 120d, op 1 ronde,
13. Eq. van Leen / Swart, BMW 120d, op 1 ronde,
14. Martin + Cynthia Boezaart, BMW 120d, op 1 ronde,
15. Eq. van der Vossen / Flinterman, BMW 120d, op 1 ronde,
16. Lev Fridman, Toyota Auris 2.2d, op 2 ronden,
17. Eq. van Rijswick / Oprey, BMW 120d, op 3 ronden,
18. Eq. Nick Bleekemolen / Brenger, BMW 123d, op 3 ronden.

Niet geklasseerd:
Eq. Brunsveld / Timmer, Seat Ibiza Cupra, op 15 ronden,
Eq. Smeijsters / Gras, Seat Ibiza Cupra, op 20 ronden,
Eq. van der Laar / M. Bleekemolen, BMW 320d, op 40 ronden,
Eq. Verheul / van der Kolk, BMW 120d, op 40 ronden,
Eq. van Voskuijlen / Bol, BMW 120d, op 43 ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet