IndyCar

Div: Groeten uit Indianapolis


indy_23

Natuurlijk waren er ook volop Britse racefans. Die hadden aardig wat te vieren op zondag.

indy_22

Vuilnisophalers vallen op Indy onder de afdeling Ecologie, zoals op het hesje van deze man te lezen staat.

indy_25

En zoals bekend won Dario Franchitti voor de tweede maal de klassieke race. Hier vertelt hij zijn verhaal tijdens de persconferentie, geflankeerd door zijn crewchief Mike Hull (links) en teameigenaar Chip Ganassi.

indy_26

Na de persconferentie moest hij ook telefonisch het verhaal van zijn race vertellen. "Ja met Dario, ik heb gewonnen."

indy_28

Op maandag was er de traditionele fotosessie met de winnaar. Hier kijkt Dario nog eens goed naar de Borg-Warner-Trophy, waarop nu voor de tweede maal zijn gezicht zal worden afgebeeld.

indy_27

De winnaar ging werkelijk met iedereen op de foto: sponsors, teamleden, familie en vrienden en hier het team van Dallara, de fabrikant van de huidige generatie Indycars. In grijs kostuum naast Franchitti oprichter Gianpaolo Dallara, en uiterst rechts oud-coureur en pastamiljonair Paolo Barilla, die mede-aandeelhouder van Dallara is.

indy_29

Franchitti's echtgenote, actrice Ashley Judd, had de twee hondjes van het echtpaar meegebracht. Hier worden ze geaaid door Jamie McMurray, coureur van het NASCAR-team van Chip Ganassi, die na de NASCAR-race in Charlotte met zijn baas meegevlogen was naar Indianapolis voor de activiteiten op maandag na de race. McMurray was degene die voor Ganassi afgelopen februari de eerste overwinning bij de Daytona 500 geboekt had.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet