IndyCar

Div: Groeten uit Indianapolis

indy_24
Een prachtig gezicht: volgepakte tribunes op de Indianapolis Motor Speedway

De 94e editie van de 500-mijlsrace van Indianapolis is alweer een paar dagen verleden tijd en inmiddels is uw verslaggever weer terug op zijn thuisbasis, klaar voor het volgende grote evenement (de RTL GP Masters of Formula 3, komend weekeinde op Circuit Park Zandvoort). Maar de Indy 500 leverde teveel impressies op om er niet nog een keer op terug te komen, in een uitvoerig beeldverslag van alle activiteiten voor, tijdens, na en rondom de race.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions, Mark Heuvink


indy_15

Eén van de aspecten die Indy zo uniek maken, is de fantastische historie: de eerste editie vond plaats in 1911 en daarmee is het één van de oudste nog bestaande autoraces. Een groot deel van die historie is zichtbaar in het museum annex 'Hall of Fame' op het circuit. 'Racing Capital of the World', staat er in typisch Amerikaanse bescheidenheid op.

indy_14

Vorig jaar hebben we al aardig wat van het museum laten zien, vandaar dat we hier volstaan met één opname met vele auto´s uit het tijdperk van de zogeheten 'Indy roadsters'. Vooraan de winnende Watson-Offenhauser van Parnelli Jones uit 1963.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet