NASCAR

NASCAR: De revanche van Penske in Coca Cola 600

Team Penske nam tijdens de Coca Cola 600 op de Charlotte Motor Speedway revanche voor de nederlaag die men eerder die dag in de Indy 500 had geleden. Aartsrivaal Chip Ganassi had bijna voor spectaculaire hattrick gezorgd. Na de Daytona 500 en Indy 500 slaagde zijn rijder Jamie McMurray er net niet in de derde “Crown Jewel” van de Amerikaanse autosport in de wacht te slepen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

busch_winnaar_coca_cola_600
Uiteindelijk werd Memorial Day toch nog een goede dag voor  Team Penske.
.
Kurt Busch neemt revanche voor Penske
Met een tweede zege na de All Star Race op Charlotte vorige week nam Penske-coureur Kurt Busch revanche voor de nederlaag die het team eerder gisteren tijdens de Indy 500 geleden had. Tijdens de Coca Cola 600 kwam het eigenlijk tot een echte confrontatie tussen Team Penske en Chip Ganassi Racing. Van de 400 ronden tellende wedstrijd reed de Penske Dodge van Kurt Busch er ruim 252 op kop. De Coca Cola 600 op Memorial Day is de langste wedstrijd op de kalender. Na 400 ronden wedstrijd versloeg Busch de Earnhardt Ganassi Chevrolet van Jamie McMurray met een verschil van slechts 0.737 seconden. “Wij gaan nu naar de echte Victory Lane. Deze is voor jou Roger” schreeuwde Kurt Busch na de finish enthousiast over de radio. Kurt Busch:

Winnaar Kurt Busch: “Ik moest steeds aan die Ganassi-auto achter mij denken. Maar naar mijn smaak duurde de wedstrijd eeuwen. Zowel overdag als ’s avonds was de auto goed. Toen de duisternis inviel wist ik niet of we over dezelfde wegligging als in het begin van de race zouden beschikken. Maar de kaarten vielen onze kant uit. Ik ben sprakeloos dat wij zowel de All Star Race als de Coca Cola 600 gewonnen hebben. Jamie McMurray hield ons behoorlijk wakker. Ik leerde van hem enkele dingen over mijn lijnen en ik begreep dat ik mij moest aanpassen. Het hielp ons om op kop te blijven.”

In principe viel de beslissing in de 377e ronde toen Marcos Ambrose crashte. Bij deze neutralisatie versloegen Kurt Busch en Matt Kenseth Jamie McMurray bij het uitkomen van de pits. Alle drie coureurs lieten slechts twee banden wisselen terwijl Jeff Gordon, Mark Martin en Ryan Newman op de baan bleven. Direct na de herstart wisten Kurt Busch en Jamie McMurray afstand van hun achtervolgers te nemen.

Jamie McMurray: “Ik was er mij van bewust dat degene die na de laatste stop als eerste de baan op zou komen ook zou gaan winnen. Het zou te lang duren om die achterstand nog dicht te rijden” Kyle Busch, Mark Martin en David Reutimann eindigden respectievelijk als derde, vierde en vijfde.

start_coca_cola_600
Ook in Charlotte veel mensen op Memorail Day op de tribunes. Wat is er mooier
Indycar of NASCAR?Voor het Amerikaanse publiek beiden dus.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet