Sportscars

Sportscars: Patrick Huisman grote kanshebber 24-Uursrace Daytona

Patrick Huisman, de Porsche Supercup-specialist, komt tijdens de Rolex 24 Uren van Daytona volgende maand samen met Burt en Brian Friselle in de DP-categorie uit met een Porsche aangedreven Rx.com Daytona Prototype.

Huisman snel in Miami
Tijdens de test ter voorbereiding van de Daytona 24-Uurswedstrijd afgelopen maand in Miami, liet Patrick met het gloednieuwe Prototype maar liefst de derde tijd noteren. "De Porschemotor past uitstekend bij dit chassis. Er zit erg veel potentieel in dit team en de vooruitgang die wij in een korte periode tijdens de tests verrichtten, was fantastisch". Huisman liet tijdens de test een tijd van 1.14.4 noteren en was daarmee de snelste van de drie coureurs.

Medeteameigenaar Cole Scogham: "Ik ken Patrick al geruime tijd. Wij reden in 1998 voor het eerst samen op Sebring. Patrick is niet alleen de beste Porschecoureur die ik ken, maar tevens een goede vriend en ik ben blij dat hij deel uitmaakt van ons team."

Brian Friselle kon zich geen betere partner voor de 24 Uren van Daytona voorstellen. Friselle: "Een ontzettend snelle coureur, die veel 24 Uursraces gereden heeft. Patrick is een enorme aanwinst voor ons team. Ook prefereert hij dezelfde set-up als mijn broer en ik. Met meer dan 20 24-Uursraces op zijn CV denk ik dat wij dit jaar wel eens voor de overall-overwinning kunnen gaan"

Synergy Racing werd in December 2004 door Cole Scrogham en Steve Marshall gevormd en komt voort uit GW Motorsports, dat tot één van de meest succesvolle teams in de Rolex Sportscar series gerekend werd. Het team behaalde maar liefst drie teamkampioenschappen, vijf rijderskampioenschappen, vijftien klasse-overwinningen en maar liefst vijftig podiumplaatsen.

Tekst: Willen J. Staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet