Formule 2

GP2 Series: Zege voor Dani Clos in Istanboel. Van der Garde 3e

De Spanjaard Dani Clos heeft de tweede GP2-wedstrijd in Istanboel op zijn naam geschreven. Giedo van der Garde eindigde als derde.

Tekst Willem J. Staat
Foto: GP2


dc_istanboel_2010

Clos wint GP2 Sprintrace
De Spanjaard Dani Clos heeft in Istanboel de tweede GP2-wedstrijd op zijn naam geschreven. Hij profiteerde van het feit dat de Mexicaan Perez gisteren na de eerste wedstrijd werd gediskwalificeerd omdat zijn auto te licht werd bevonden. Clos kon daardoor vanaf pole starten en won de wedstrijd met een voorsprong van bijna 8 seconden op Luiz Razia en Giedo van der Garde.

In feite werd de wedstrijd al in de openingsfase beslist. Clos nam direct de leiding gevolgd door zijn teamgenoot Christian Vietoris, die later met een technisch defect moest afhaken. Zowel Clos als Razia konden enigszins afstand van hun achtervolgers nemen en hun voorsprong opbouwen. Giedo van der Garde kwam nog behoorlijk onder druk te staan van Davide Valsecchi maar pakte een fraaie podiumplaats. De Belg Michael Herck en Pastor Maldonado eindigden respectievelijk als vierde en vijfde.

Maar de man van de wedstrijd was ongetwijfeld de Mexicaan Sergio Perez die zich vanaf een laatste startplek snel naar voren wist te werken maar eindigde uiteindelijk als zevende.Minder fortuinlijk was Jules Bianchi. Hij kwam niet verder dan een 13e plek nadat hij in de eerste wedstrijd was uitgevallen. Ho Pin Tung eindigde voor het team van DAMS als negende.

"Het was een goede race", zei Giedo van der Garde. Niet briljant, maar goed. We hebben dit weekend weer flink wat punten binnengehaald en als we zo doorgaan ziet het er positief uit. In de race had ik een probleem met mijn sidepot, waardoor ik tijd verloor op het rechte stuk. Ik had een mooi gevecht met Davide Valsecchi, maar ik wist hem gelukkig achter me te houden."
"Afgelopen weekend was ik de hele tijd een beetje koortsig, dus gezien de situatie hebben we er het maximale uitgehaald. We racen pas weer over een maand, in Valencia, dus ik ga nu weer hard trainen, zodat we er weer zullen staan."

Uitslag
1. Dani Clos Racing Engineering Dallara Renault 37.25.211 sec.
2. Luiz Razia Rapax Dallara Renault + 8.880 sec.
3. Giedo van der Garda Rapax Dallara Renault + 12.996 sec.
4. Davide Valsecchi iSport Interantional Dallara Renault + 13.479 sec.
5.Michael Herck DP Dallara Renault + 14.503 sec.
6. Pastor Maldonado Rapax Dallara Renault  +19.119 sec.
7. Sergio Perez Addax Dallara Renault +20.080 sec.
8. J. D’Ambrosio DAMS Dallara Renault +20.488 sec.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet