Formule 2

GP2: Maldonado oppermachtig in Race 1 in Istanboel

De Venezolaan Pastor Maldonado begint zich dit jaar tot titelfavoriet in de GP2 series te ontwikkelen. In Istanboel vergrootte hij zijn voorsprong in het kampioenschap en pakte zijn eerste zege dit seizoen.Giedo van der Garde en Ho Pin Tung eindigden respectievelijk als vijfde en twaalfde.

Tekst Willem J. Staat

Maldonado duidelijk titelfavoriet
Poleman Davide Valsecchi kwam bij de start weg. Maldonado profiteerde en nam direct de leiding en stond die niet meer af. Valsecchi kwam even onder druk te staan van de Mexicaan Perez, gevolgd door de Brit Sam Bird, die een afwachtende houding aannam. Vooral op het einde van de wedstrijd speelde de bandenstrategie een belangrijke rol. Perez kon geen stand houden en moest met lede ogen toezien hoe Valsecchi hem twee ronden voor het einde van de tweede plek beroofde. En alsof dat nog niet genoeg was ging de Brit Sam Bird in derde bocht vervolgens ook nog eens aan de Mexicaan voorbij. Vervolgens kwam Perez onder druk te staan van zijn Nederlandse teamgenoot Giedo van der Garde, die uiteindelijk als vijfde eindigde. Ho Pin Tung, die als 24e van start ging, eindigde uiteindelijk op de 12e plek. Met 26 punten voert Maldonado de titelstrijd aan, gevolgd door Danny Clos met 15 punten.

Uitslag
1 Pastor Maldonado (YV) Dallara GP2 - Renault Rapax 32 ronden
2 Davide Valsecchi (I) Dallara GP2 - Renault iSport International 32 ronden 
3 Sam Bird (GB) Dallara GP2 - Renault ART Grand Prix 32 ronden 
4 Sergio Pérez (MEX) Dallara GP2 - Renault Barwa Addax Team 32 ronden 
5 Giedo Van der Garde (NL) Dallara GP2 - Renault Barwa Addax Team 32 ronden 
6 Luiz Razia (BR) Dallara GP2 - Renault Rapax 32 ronden 
7 Michael Herck (B) Dallara GP2 - Renault DPR 32 ronden 
8 Christian Vietoris (D) Dallara GP2 - Renault Racing Engineering 32 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet