Formido Swift Cup

Swift Cup: Eindexamenkandidaat Niels Kool slaagt voor racediploma (lang)


480_laar_actie_0168

Verrassende koploper
Gevolg is dat Dennis van de Laar in pas zijn tweede Swift-weekend ooit de kop pakt. Hij heeft vier tienden van een seconde voorsprong op Peter Schreurs. Niels Kool is op koers voor zijn eerste podium ooit. Hij moet dan afrekenen met Marth de Graaf, die echter wel een gaatje van een dikke tel moet zien goed te maken. Laura Katsma zet haar opmars voort en ligt zeer keurig op rang 5. Marcel van de Maat is 6de, gevolgd door rookie Sven Snoeks, Bart van Os en de Duitse jongeling Mike Hesse.

480_gevecht1_2100

480_gevecht_1_2398

Ultra spannend
De Formido Swift Cup maakt zijn naam als superspannende klasse wederom meer dan waar. De topdrie geeft elkaar niks toe en blijft hard knokken voor de beste posities. Met nog twee omlopen te gaan, zet Schreurs de aanval in. Hij lijkt in de Gerlachbocht de kop te pakken, maar in de Hugenholtz weet Van de Laar nipt de leiding te behouden. Tevens komt Niels Kool aankloppen. Het is een fraai gevecht van de drie rapste rijders.

480_hummel_crash_0170

480_crash_hummel_0179

480_crash_hummel_0193

Verrassend podium
Terwijl Nick Hummel in de slotronde van de baan crasht, gaat Dennis van de Laar knap naar zijn eerste Swift-zege ooit. Peter Schreurs geeft aan dat zijn winst met Pasen geen gelukje was en bevestigt zijn progressie met een mooie P2. Niels Kool pakt zijn eerste Swift-podium en mag als derde op het ereschavot plaatsnemen. Bart van Os weet als de nummer 8 met slechts 0,116 seconde verschil nipt nummer 9 Mike Hesse voor te blijven. Dat is een erg belangrijk verschil. Vanwege het reversed grid-systeem mag Van Os later vandaag vanaf poleposition beginnen tijdens de tweede Swift-heat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet