Dutch GT4

Dutch GT4: Banden en klapper Mathijs Harkema zorgen voor gesprekstof (lang)

480_grid3_2152

Het HTC Dutch GT4 stond tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces in het teken van discussies rond de banden. Er werd op Circuit Park Zandvoort vanuit de BMW-hoek flink geklaagd over het Michelin-rubber. Een ander populair onderwerp van gesprek was de aanrijding tussen Jeroen Bleekemolen en Mathijs Harkema, die eindigde met een zwaar beschadigde Porsche.
Jan Joris Verheul (Aston Martin GT4) deed de beste zaken met twee zeges, Henry Zumbrink (Corvette C6) schreef voor de ogen van de 23.000 toeschouwers (!) ook een race op zijn naam. Ondanks dat hij de hoofdrace moest missen, behield Phil Bastiaans de leiding in het tussenklassement.


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Erik van der Schaaff

480_match_racing_9927

Voordat we op het pinksterweekeinde terugblikken, eerst even aandacht voor de financiële nood van Match Racing. Wie heeft Match Racing die twee prachtige tweede plaatsen tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces misgund? Niemand toch? Match Racing krijgt en verdient, als kleinduimpje binnen het HTC Dutch GT4, veel sympathie. Met hard werken en een superenthousiast technisch team vecht Match Racing door. Het is mooi dat het doorzettingsvermogen met twee hele mooie resultaten is beloond.

480_2ginetta_22mei10-186

Na twee raceweekeinden is de bodem van het bescheiden spaarvarken van het team helaas al in zicht. “Vóor de Masters of Formula 3 moeten we een aanvulling op ons budget vinden”, aldus teameigenaar Martin de Weerd. Martin en zijn teamleden verdienen een extra rijder met budget of een nieuwe sponsor. Hopelijk bereikt het oranjegevoel niet alleen dat spelletje dat straks op 11 juli weer door de Duitsers wordt gewonnen, maar ook het HTC Dutch GT4.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet