Clio Cup

Clio Cup: Eindelijk Marcel Duits (lang)

480_duits_champagne_4841

De dubbele race van de Dutch Renault Clio Cup tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort stond in het teken van de verrassingen. Marcel Duits won zijn eerste Clio-race, een zege die niemand de sympathieke rijder zal misgunnen. Ruud Steenmetz was net zo blij met zijn eerste podiumplek in het algemeen klassement. Voor Addie van de Ven, winnaar van de tweede race, is winnen ook geen dagelijkse kost.
In zes races heeft de Dutch Renault Clio Cup zes verschillende winnaars gehuldigd. Hoezo competitief?!

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Erik van der Schaaff

480_finish_addie

Over die zes winnaars gesproken: Pim van Riet is één van hen. Helaas moesten we de met een hernia kampende ‘Mr. Clio Cup’ ook deze keer missen.
De verschillen tijdens de tijdtraining van de Dutch Renault Clio Cup waren bizar klein. Sandra van der Sloot was de snelste, zij werd op 0.025 seconde gevolgd door Addie van de Ven. Sheila Verschuur kwam 0.082 seconde op de pole tekort. Ronald Morien, die de elfde tijd reed, was 0.472 seconde minder snel dan de regerend kampioen.

480_sandra_pole_1565

“We kunnen wel stoppen met het omdraaien van de top acht”, reageerde Sandra. “Iedereen is toch even snel.”
Als we nog even terugblikken naar de Paasraces: toen zat er maar een halve seconde tussen de nummer één en de nummer acht.
Wat er ook gebeurt, dit seizoen behouden we de zogenaamde ‘reversed grid’ nog. Dat was goed nieuws voor Marcel Duits, die een tegenvallende achtste tijd liet noteren. Maar die tijd was dus wel goed voor de poleposition in de eerste race.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet