Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Phil Bastiaans wint 3-uursrace in Chili



De drie-uursrace was echter niet het enige waarvoor Phil Bastiaans op Zuid-Amerikaanse bodem was. Op 18 december mocht Phil Bastiaans in Chili namelijk het genoegen smaken om een demo run te doen met een Porsche 917/30 CanAm.

 Porsche 917-30

Deze bijzondere auto, voorzien van een luchtgekoelde 5,4 liter 12 cylinder met 2 turbo's en maar liefst 1299 pk werd in 1973 kampioen in het Amerikaanse CanAm kampioenshap. De Porsche werd toen bestuurd door Mark Donohue.

"Wat een ervaring om zoveel PK te mogen temmen en wat een respect heb ik gekregen voor de rijders van die tijd”, keek Bastiaans terug. “Deze auto is eigendom van het Porsche-museum in Stuttgart. Over veiligheid werd toen nog niet nagedacht, het chassis is helemaal van aluminium en je voeten zitten voor de voorwielen. De slangen van de radiateur raakten bijna mijn tenen. Ik heb niet echt rustig aangedaan, omdat ik dit gewoon eens wilde beleven. Op het rechte stuk had ik bij het inkomen van de twee turbo's nog wielspin."

Het blijft voor Bastiaans waarschijnlijk niet bij deze demo run in een bijzondere wagen: "Er bestaat een mogelijkheid dat ik in maart van 2006 een demo mag doen in China, met de winnende Le Mans GT 1 uit 98", vertelt een enthousiaste Phil Bastiaans.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet