Diversen

Div: Phil Bastiaans wint 3-uursrace in Chili

 Volvo1800GT

Afgelopen weekend heeft Phil Bastiaans op overtuigende wijze de 3-uursrace tot de klasse van 2 liter in het Chileense Historische Tourwagen Kampioenschap gewonnen! De equipe, bestaande uit Sebastian de Cacer, Christian Mackenne en Phil Bastiaans, had op het Autodromo Las Vizcachas maar liefst negen ronden voorsprong (!) op de rest van het deelnemersveld tot 2 liter!


Tekst en foto's: PR

Via de goede contacten van Bastiaans met de lokale Porsche-dealer in Chili kwam de Limburger met de speciaal geprepareerde Volvo P 1800 GT aan de start van de historische race op het circuit dat gelegen is nabij de Chileense hoofdstad Santiago.

Bastiaans nam de start voor zijn rekening en liep al snel uit op zijn naaste concurrenten. Hij had afgelopen dinsdag het circuit pas voor de eerste maal verkend, maar gaf desondanks met enkele ronden voorsprong het stuurtje over aan Sebastian de Cacer. Die haalde vervolgens samen met Christian Mackenne het kampioenschap met groot machtsvertoon binnen.

Phil Bastiaans: “Het was een bijzonder leuke ervaring om eens een keer in een klassieker te rijden op het Autodromo Las Vizcachas. We waren in de drie-uursrace superieur en hebben met groot verschil het kampioenschap in onze klasse weten te winnen. Het was wel een bijzonder gevaarlijke onderneming, want langs de hobbelige baan had je op sommige punten enkel muren staan.”

”Het was een prettige ervaring om de Volvo P 1800 GT te rijden", vervolgt Bastiaans, "maar ik geef toch de voorkeur aan moderne auto’s! Over een paar dagen vertrek ik weer naar Nederland waar ik de feestdagen zal vieren. In januari ga ik weer naar Argentinië waar ik ga testen met een speciale TC 2000 toerwagen.”

Het avontuur van Bastiaans in Zuid-Amerika is nog niet ten einde, want 23 januari zal Bastiaans op uitnodiging van brandstoffenleverancier YPF twee dagen gaan testen met een Ford Focus TC 2000 toerwagen op het circuit van Oscar Galvez dat op een steenworp afstand van Buenos Aires ligt. Bastiaans zal testen voor de equipe van Ford YPF dat afgelopen seizoen het kampioenschap won ten overstaan van gerenomeerde merken als Chevrolet (Astra), Toyota (Corolla), Mitsubishi (Lancer), Volkswagen (Polo en Bora), Peugeot (307), Renault (Mégane) en Chrysler (Neon).

 FordTC20001

Medio januari 2006 zal de Limburger weer afreizen naar Argentinië, waar Bastiaans als enige Europeaan een 400 pk krachtige Ford TC 2000 toerwagen aan de tand mag voelen! Het sterk bezette Argentijnse TC2000 Kampioenschap, dat verreden wordt op de circuits van Buenos Aires, Trelew, Santa Fe, Viedma, Rafaela, San Juan en Curitiba kan vergeleken worden met de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM).

Meer informatie over de TC2000 kun je vinden op: www.tc2000.ar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet