Clio Cup

Clio Cup: Addie van de Ven leidt van Tarzan tot staart

480_addie_wint_1122

Addie van de Ven heeft dankzij een prima start de overwinning in race 2 van de Clio Cup gegrepen. Ven de Ven startte naast polevrouw Sandra van der Sloot die slecht van d’r plaats kwam, maar nog wel de tweede plaats wist te behouden. Derde eindigde de dolblije Ruud Steenmetz, die Michael Bleekemolen, René Steenmetz en Sheila Verschuur achter zich hield.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's:Erik van der Schaaff en Chris Schotanus

480_clio_start_2_2416

Landmachtvrouwen verprutsen de start
Polevrouw Sandra van der Sloot komt niet goed weg en ziet Addie van de Ven gelijk naar de leidende positie schieten. Daarachter heeft de andere landmachtdame Sheila Verschuur een nog veel slechtere start, zij valt helemaal terug naar de achtste plaats. Als derde sluit Ruud Steenmetz aan, voor Michael Bleekemolen die in de Steenmetz-sandwich zit achter Ruud en voor René. Keijzers en Braams volgen daarachter.

480_clio_start2_5384

Verschuur vecht terug
Na de slechte start heeft Sheila Verschuur wat extra werk voor de boeg. Achter Max Braams begint ze haar opmars en deze eerste horde wordt snel genomen. Ook Alexander Keijzers lijkt vervolgens in de Tarzanbocht gepakt te worden, maar Keijzers vecht zich richting Hugenholtz terug en behoudt de zesde stek. Bij de volgende aanval verdringt Verschuur Keijzers wel definitief, Keijzers gaat een beetje door het grind en kan zo geen vuist meer maken.

480_clio_publiek_2464

Samen er vandoor
Koplopers Addie van de Ven en Sandra van der Sloot gaan in de openingsfase nog niet in gevecht, zodat ze samen een flink gat kunnen slaan. Nu kan Van der Sloot rustig de aanval openen, mocht deze afgeslagen worden dan verliest ze immers niet gelijk een plaats.

Landmachtdames dringen aan
In de zeer competitieve Clio Cup is het echter lastig inhalen - omdat alle auto’s gelijkwaardig zijn liggen de snelheid en de rempunten nagenoeg gelijk. Het devies is meestal dan ook zo veel mogelijk aan te dringen en te hopen op een kiertje om de voet tussen te krijgen. Dit is precies wat de landmachtdames aan het doen zijn: Van der Sloot zit op de kont van leider Van de Ven en Verschuur ziet de achterbumper van Steenmetz van heel dichtbij. Terwijl de rondes voorbij tikken is het wachten op de aanval. Verschuur probeert het wel een aantal keer in de S-bocht, maar daar weet Steenmetz haar toch elke keer weer terug te dringen.

Teamgenoot Sandra van der Sloot lukt het maar niet om een aanval te plaatsen bij de raceleider. Van der Sloot zal ook geen do-or-die-actie riskeren, want de punten zijn haar veel te waardevol. Zo komt Addie van de Ven als winnaar over de meet, op de voet gevolgd door Sandra van der Sloot. Ruud Steenmetz komt op bijna tien seconden achterstand als derde over de meet en kroont zich daarmee winnaar in de Olympia Cup. Vlak daarachter finishen Michael Bleekemolen, René Steenmetz en Sheila Verschuur.

Nu wel wakker
Addie van de Ven dankte zijn overwinning aan een goede start. “Gelukkig ging hij nu wel ja, vanochtend zat ik bij de start nog een beetje in de ochtendmodus. Daarna konden Sandra en ik samen wegrijden, we deden allebei ons eigen ding en dan kun je snelle tijden klokken. Op het laatst kwam ze wel iets dichterbij, maar een aanval van haar zat er niet in, daar was mijn auto te goed voor.”

Sandra van der Sloot verprutste haar start, maar hield de schade beperkt. “Mijn start was schandalig, het was alsof het mijn eerste race ooit was. Ik wist niet wat me overkwam, maar gelukkig heb ik de schade wel beperkt kunnen houden.”

480_ruud_steenmetz_2_4767

Ruud Steenmetz was dolgelukkig met zijn derde plaats en tevens de overwinning in de Olympia Cup. “Dit had ik niet verwacht, maar het ging zo gaaf. Ik dacht na vier ronden al ‘vlag maar af’, maar helaas moest ik nog even. Maar de hele race was helemaal super.”

480_podium_clio_2_9691

Uitslag race 2 Dutch Renault Clio Cup
Profile Tyrecenter Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort

1. Addie van de Ven, 12 ronden
2. Sandra van der Sloot, op 0.604
3. Ruud Steenmetz, op 9.899 (1e Olympia Cup)
4. Michael Bleekemolen, op 10.583
5. René Steenmetz, op 11.273
6. Sheila Verschuur, op 11.737
7. Alexander Keijzers, op 16.838 (2e Olympia Cup)
8. Max Braams, op 18.458 (3e Olympia Cup)
9. Hans Bos, op 18.664 (4e Olympia Cup)
10. Marcel Duits, op 19.645
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet