Clio Cup

Clio Cup: Legio gevechten niet besteed aan Marcel Duits

480_duits_clio_2160

Marcel Duits heeft de eerste Clio-Pinksterrace op zijn naam geschreven. Duits behield bij de start de leiding en kon door gevechten achter hem een mooi gat slaan. De tweede plaats ging naar Sheila Verschuur, die zich vanaf de zesde startplaats flink naar voren vocht. René Steenmetz verloor het duel van Verschuur en eindigde derde. In de Olympia-klasse pakte Hans Bos de overwinning, voor Ruud Steenmetz en Reynier de Pundert.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Chris Schotanus en Tim Böhme

480_start_1_clio_1693


Iedereen komt goed van start met de Clio’s en Marcel Duits gooit meteen het gat dicht naar Alexander Keijzers. Michael Bleekemolen opent de aanval buitenom en lijkt goed te zitten richting de Hugenholtz. Duits heeft echter een slechte exit van de Tarzanbocht, waardoor Bleekemolen geen ruimte heeft om de aanval door te zetten. Enkele bochten later zien we Alexander Keijzers in de grindbak van de Mastersbocht staan, waarmee Bleekemolen dus toch de tweede plaats heeft.

René Steenmetz rijdt nu derde, voor zoon Ruud. Sheila Verschuur is aangesloten op de vijfde stek, voor Hans Bos die drie plaatsen heeft goedgemaakt. Bos moet echter weer een plaatsje capituleren na de aanval van Addie van de Ven. Ook achter de twee wordt flink gevochten, Max Braams zet alles op alles om Sandra van der Sloot achter zich te houden, maar het is uiteindelijk toch de lepe Van der Sloot die p8 grijpt.

480_max_braams_1742

Ook de negende plaats blijft niet behouden voor Braams, want een ronde later gaat hij te wijd door de Tarzanbocht, bijt hij in het grind en strandt hij daar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet