Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Junior Strous tekent bij Jenzer Motorsport

Junior Strous heeft een contract getekend bij Jenzer Motorsport, waarmee hij in 2006 zal gaan deelnemen aan het Europees Formule Renault 2.0-kampioenschap. Het wordt voor Strous het vierde jaar in de Formule Renault, waar hij verschillende successen vierde, zoals Benelux Formule Renault 2000 kampioen in 2004.

Tekst: Daan Jeuken

“Ik denk dat dit de juiste keuze is om hogerop te komen in de internationale autosport”, verklaarde Strous na de bekendmaking. “Het is de laatste weken allemaal erg snel gegaan en afgelopen weekend hebben we de deal definitief rondgemaakt. Het Formule Renault 2.0 Kampioenschap is een uitdagende klasse met veel goede coureurs. De overgang naar dit topteam is een logisch gevolg op de successen van de afgelopen jaren.”

Ook teammanager Andreas Jenzer is uiterst content met zijn nieuwe protégé. “Ik heb Junior vorig seizoen gevolgd en ben zeer te spreken over de prestaties die hij met zijn vaders privéteam heeft neergezet. Tijdens zijn eerste test voor Jenzer Motorsport maakte hij enkele weken geleden veel indruk op mij en het team. De keuze voor hem was snel gemaakt en met zijn ervaring is hij gelijk een titelkandidaat voor de Renault 2.0 Eurocup.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet