A1GP

A1GP: Kalenderperikelen

Het lijkt erop dat er geen vervangende race komt voor de aanvankelijk geplande wedstrijd van de A1 Grand Prix-serie in het Braziliaanse Curtiba. Vorige week kwam tijdens de A1-race in Dubai het bericht dat de Braziliaanse wedstrijd is afgezegd, omdat de organisatoren het circuit niet op tijd klaar hebben. Aanvankelijk werden Kyalami of Vallelunga als mogelijke alternatieven genoemd.

Tekst: René de Boer

Een blik op de officiële website van de A1 Grand Prix-serie leert ook dat de voorlaatste race van het seizoen op het circuit van Laguna Seca is verschoven. Dit overigens zonder dat daar vanuit de organisatie al mededeling over is gedaan. De Amerikaanse wedstrijd stond aanvankelijk voor 19 maart op het programma, maar dat leverde voor de teams die ook in de GP2-klasse actief zijn (bijna de helft van het A1-veld) de nodige problemen op in verband met de GP2-test op Paul Ricard, die rond dezelfde datum gepland staat. Nu is de A1-race op Laguna Seca verschoven naar 12 maart.

Heet hangijzer blijft nog de A1-race op het circuit van Monterrey in Mexico, gepland op 26 februari. Ook die zou samenvallen met een GP2-test, wat door velen wordt beschouwd als een poging tot dwarsbomen van de FIA. Vorige week werd tijdens een bijeenkomst van de A1-teams in Dubai ook gepleit voor het verschuiven van de Mexicaanse race, mogelijk naar 19 februari. Hierover is nog geen nieuws.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet