WTCC

WTCC: Podiumplaats voor Tom Coronel. Klapbanden zorgen voor een spectaculair slot

Tom Coronel beloofde zijn trouwe fans op voorhand een podiumplaats. Tijdens de tweede wedstrijd op Monza loste hij zijn belofte volledig in. Hij sloot het Monza-weekend met een vijfde en twee plek af. Beide wedstrijden werden gekenmerkt door klapbanden en kenden een uiterst spectaculair slot.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s WTCC

1e_race
Dramatisch moment. Beide leiders krijgen in de eerste race een klapband.

Priaulx verrassend winnaar eerste race
Voor BMW stond het gesternte dit weekend na de pole van Agusto Farfus wel erg gunstig. In principe waren de BMW’s geen kanshebber voor de eindzege in Monza. Farfus kon niet van zijn goede uitgangspositie profiteren want direct na de start nam de Chevrolet van Rob Huff direct de leiding gevolgd door de Seat van Gabriele Tarquini terwijl Priaulx, Michelisz en Farfus op afstand volgden. Na zes ronden was Tom Coronel vanaf een dertiende startplek naar de zesde plaats opgeklommen. Na de eerste ronde had Tarquini het heft al in handen genomen. Zowel Tarquini als Huff speelden het spel slim want zij konden enige afstand nemen van de BMW’s van hun achtervolgers Priaulx en Farfus. In de allerlaatste ronde spinde de Argentijnse Chevrolet gastrijder Pernia van de baan. In de allerlaatste ronde speelde zich tussen de beide koplopers Tarquini en Huff een ongelofelijk scenario af. Aanvankelijk leek het erop dat Gabriele Tarquini zich verremde maar hij bleek een lekke band te hebben opgelopen. Op het moment dat Chevrolet-coureur Rob Huff hem passeert klapt ook zijn band. In het zicht van de finish gaan de beide BMW’s van Andy Priaulx en Agusto Farfus aan Huff voorbij en pakken een onverwachte dubbelzege.

Muller wint Race 2
De tweede wedstrijd gaf eigenlijk hetzelfde beeld te zien. In de allerlaatste werd Seat-coureur Michel Nykaer, die dankzij een omgedraaide grid vanaf pole mocht vertrekken, eveneens het slachtoffer van een lekke band en moest opgeven. Chevrolet-coureur Yvan Muller kreeg de zege in de schoot geworpen. Het scenario van de eerste wedstrijd herhaalde zich volledig. Met slechts 0.512 seconden eindigde Tom Coronel als tweede, gevolgd door Rob Huff, die evenals in de eerste wedstrijd als derde eindigde.

tweede_race
Tom Coronel op weg naar de tweede plek in Monza.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet