NASCAR

NASCAR: Wat een dag voor Team Penske

Na de pole op Indianapolis behaalde het team van Roger Penske op Charlotte tevens de overwinning in de NASCAR All Star wedstrijd op Charlotte. Dit evenement telt zoals bekend niet meer voor het kampioenschap. Alleen oud winnaars, recente NASCAR-winnaars en drie coureurs waar de fans op mochten stemmen kwamen voor deelname in aanmerking.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Mark en Ed Heuvink

kurt_busch_sprint_all_star
Kurt Busch bezorgde het team van Roger Penske een fantastische dag.

Kurt Busch bezorgt Team Penske geweldige dag
De meeste actie van de All Star Showdown viel natuurlijk in het laatste segment te verwachten. Over de gehele avond vielen er slechts neutralisaties te noteren. De beslissing viel in een sprint van twee ronden richting de finish. De slotsprint van 10 ronden begon met een crash toen Joey Logano probeerde om aan de binnenkant van Jimmie Johnson voorbij te gaan. Logano toucheerde op zijn beurt veteraan Mark Martin. Het veroorzaakte een kettingreactie waarbij acht auto’s betrokken waren. Logano: “Het was natuurlijk ieder voor zich en het was gewoon mijn fout!” Daarna leken de JGR-teamgenoten Denny Hamlin en Kyle Busch de dienst uit te maken. Maar Busch toucheerde de muur en Hamlin moest de leiding aan Kurt Busch afstaan.

Kyle Busch over de radio: “Ze kunnen mij beter na de wedstrijd bij die Hamlin vandaan houden. Ik had hem gewoon in mijn zak.” Vijf ronden later verdween de Toyota Camry samen met Kasey Kahne in Turn 1 van de baan. Zowel een woedende Joe Gibbs en Kyle Busch stormden direct Hamlin’s transporter binnen. Het team van JGR weigerde na afloop elk commentaar.

kyle_busch_crash_all_star
Voor Kyle Busch verliep de All Starwedstrijd wat minder.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet