Formula Regional European

Formule Renault: Nederlandse debutanten testen in Estoril

Tijdens de tweedaagse Formule Renault-test in het Portugese Estoril kwamen twee Nederlandse debutanten in de tweeliter-promotieklasse van het Franse merk in actie. Henkie Waldschmidt reed voor het Italiaanse Prema Powerteam, Nick de Bruijn testte voor het Nederlandse AR Motorsport.

Tekst: René de Boer

De Portugees Felipe Albuquerque, die afgelopen seizoen voor het Motopark Academy-team in de Duitse Formule Renault uitkwam, liet op beide testdagen in Estoril de snelste tijd noteren. Albuquerque testte in eigen land voor het Lukoil-team. Op de zaterdag was Henkie Waldschmidt met de vijfde tijd op 0,7 seconden van Albuquerque de best geklasseerde Nederlander. Nick de Bruijn liet de negende tijd aantekenen, hij moest twee seconden op de snelste dagtijd toegeven.

Op de zondag verbeterden beide Nederlandse rijders hun persoonlijke beste tijd. Waldschmidt was vierde op de ranglijst met een tijd van 1.37,29, Nick de Bruijn verbeterde zich naar de achtste plaats met een rondetijd van 1.38,29. Felipe Albuquerque reed de snelste tijd van de sessie met 1,36,88.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet