IndyCar

IRL: Marco Andretti opvolger Dan Wheldon?

Marco Andretti, de zoon van Michael Andretti wordt de vermoedelijke opvolger van de Brit Dan Wheldon bij AGR Racing. De 18-jarige Andretti maakte dit jaar zijn debuut in de Infiniti Proseries en won drie wedstrijden op de stratencircuits van St. Petersburg, Sonomo en de Indianapolis Motor Speedway.

Tekst: Willem J.Staat.

 De Andrettis

Drie generatie Andretti's. Foto IRL
Familietraditie wordt voortgezet.
Naar alle waarschijnlijkheid zal AGR Marco Andretti op korte termijn aankondigen als opvolger van Dan Wheldon. Een nogal onverwachte keuze. De jonge Andretti contacteerde recentelijk Champcarveteraan Jimmy Vasser, die hij om raad vroeg. "Ik heb hem verteld dat hij moest doen wat hij nodig vond en niet iemand anders" aldus de PKV-coureur.

De jonge Andretti bevindt zich in een dilemma. Vader Michael wil hem graag in de IRL zien rijden, terwijl opa Mario de Champcars preferreert. Na dit openhartige gesprek schijnt Marco definitief voor de IRL gekozen te hebben. Bij zijn debuut op de oval van de Indianpolis Motor Speedway in de Infiniti Proseries crashte Marco echter.

Michael Andretti terug op Indianapolis?
Naar alle waarschijnlijkheid zal AGR op Indianapolis een vijfde auto voor teameigenaar Michael himself inzetten. Volgens de geruchten moet Michael dan als een soort leermeester voor Marco fungeren. Marco zal vermoedelijk de sponsorkleuren van AGR-coureur Dario Franchitti overnemen, aangezien hij nog te jong is voor de sponsoring van een bekend whiskeymerk waarmee de Brit Dan Wheldon dit seizoen succesvol onderweg was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet