Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Daniel Ricciardo pakt eerste FR3.5 zege in Monaco

Traditiegetrouw maakt de Formule Renault 3.5 jaarlijks een uitstapje buiten de vertrouwde World Series by Renault evenementen: plaats van handelen zijn dan de straten van Monaco tijdens het Formule 1 weekend. En ook dit jaar zijn de Renault bolides in Monaco aanwezig voor de 3e manche van het kampioenschap. Overigens staat hierbij maar één race op het programma.

03110803_204_ricciardo

Tijdens de kwalificatie werden de 24 deelnemers in twee groepen verdeeld: Mikhail Aleshin was de snelste in groep A, terwijl Daniel Ricciardo de snelste tijd noteerde in groep B. Aangezien de tijd van Ricciardo overall de snelste was, mocht de Red Bull piloot vanaf de pole starten.

Bij de start van de wedstrijd komt Ricciardo prima van zijn plek en pakt de leiding. Aleshin probeert meteen langszij te komen, maar moet voorlopig genoegen nemen met de tweede positie. Bij de eerste doorkomst blijkt dat Ricciardo meteen een gat van 2 seconden naar zijn achtervolgers heeft geslagen en hierdoor de koppositie stevig in handen heeft. Na 3 ronden is de volgorde in de top vijf nog ongewijzigd, met achter Ricciardo: Aleshin, Costa, Coletti en de debuterende Alexander Rossi.

03110803_143_hartley

In de vierde ronde probeert Hartley voorbij te komen aan Salaquarda. De Red Bull rijder ziet echter een gat dat er niet is en tikt de ISR bolide van Salaquarda licht aan. Beide rijders kunnen hun race vervolgen en behouden hun posities. In de ronden hierna probeert Hartley telkens voorbij te komen aan Salaquarda, maar mislukt de aanval. Pas in de twaalfde ronde ziet de Red Bull rijder kans om Salaquarda te passeren, waarna Hartley meteen de snelste ronde noteert en koers zet richting de op de zesde positie rijdende Sten Pentus.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet