Porsche Cups

Porsche Supercup: Derde seizoenszege Rast, podium Van Lagen in Monaco


Na ronde 5 gaat Maassen naar binnen voor zijn drive through. Sebastiaan Bleekemolen volgt een omloop later. Nu is Tandy tweede, gevolgd door Edwards en Van Lagen. Omdat Edwards ook nog voor een straf naar binnen moet, ligt Van Lagen virtueel derde. Terwijl Preletti een waarschuwing krijgt omdat hij te vaak de chicanes afsnijdt, komt Sebastiaan Bleekemolen als de nummer 9 terug de baan op. Hij ligt vlak achter zijn broer Jeroen die 8ste is. Bij het uitrijden van de pitlane houdt Sebastiaan zijn Porsche niet binnen de gele lijn en de wedstrijdleiding is streng: Dat kost de Haarlemmer nóg een drive through, waardoor een mooie klassering definitief verdwijnt.

Met nog 4 van de 16 ronden te gaan komt Edwards zijn drive through inlossen. Dat kost hem vele plaatsen. Van Lagen ligt nu daadwerkelijk derde en koerst hard richting een fraai podium. Want de nummer 4 Rosina is, liefst vijf seconden achter hem, ver weg.

Rast gaat onbedreigd naar de zege. Het is al weer zijn derde in vier races tijd. De Duitser pakt daarmee de leiding terug in het tussenklassement. Op een handvol seconden racet Tandy, die de snelste racerondes noteerde in de slotfase, als de runner-up de finish over. Van Lagen bekroont zijn Monaco-weekend met rang 3. Jeroen Bleekemolen, in 2007 en ’08 winnaar in de straten van Monte Carlo, is uiteindelijk 6de, voor Huisman op P7. Sebastiaan Bleekemolen moet het uiteindelijk na een enerverende rit doen met stek 15. Robert van den Berg is de nummer 21 van het vorstendom.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet