VLN

Div: Spannende strijd halverwege 24u Nürburgring

100516_24h_nbr_audi_99_karussell_insturen
De Audi R8 LMS met startnummer 99 rijdt halverwege aan de leiding


Halverwege de 24-uursrace op de Nürburgring leidt de 99-Phoenix-Audi met Frank Biela, Marcel Fässler, Pierre Kaffer en Marc Hennerici, maar het verschil met de nummer 9-hybride-Porsche van Jörg Bergmeister, Richard Lietz, Marco Holzer en Martin Ragginger bedraagt slechts 23 seconden. Op de derde plaats rijdt de nummer 2-Abt-Audi met Christian Abt, Emmanuel Collard, Lucas Luhr en Christopher Mies, gevolgd door de nummer 25-BMW van Jörg Müller, Augusto Farfus, Uwe Alzen en Pedro Lamy. Verrassende vijfde is de Farnbacher-Hankook-Ferrari van Dominik Farnbacher, Allan Simonsen, Keen Lehman en Marco Seefried.

Tekst: René de Boer
Foto's: Raymond de Haan, Willem J. Staat


100516_24h_nbr_reparatie_audi_100.jpg
De Audi met startnummer 100 verdwijnt in de tent van het Abt-team

Na de pech van de nummer 1-Manthey-Porsche en de nummer 100-Abt-Audi, waarover we eerder berichtten, gaat de strijd om de kop constant tussen de nummer 99-Phoenix-Audi en de nummer 9-hybride-Porsche, die steeds in dezelfde ronde rijden, meestal niet meer dan 30 seconden uit elkaar. Ook qua pitstops houden de Audi en de Porsche redelijk hetzelfde ritme aan. Voor de nummer 25-BMW was er wat tijdverlies na zo’n negen uur in de race met Uwe Alzen aan het stuur, allereerst vanwege een klapband rechts voor en zes ronden nadat dat euvel was verholpen door een steen door de radiateur. Daardoor viel de BMW-équipe terug van de derde naar de vierde positie.

100516_24h_nbr_bmw_pits
Werk in de pits voor het BMW-team, hier aan de auto nummer 26, die al in het begin van de race door schade flinke achterstand opliep


De best geklasseerde landgenoot is nog steeds Carlo van Dam, die samen met zijn teamgenoten Kazuo Shimizu, Tshihiro Yoshida en Marcel Engels in de Subaru GRB op de 29e plaats algemeen en de vierde plaats in zijn klasse (SP3T) rondrijdt. Daarmee zit hij achter de beide Opel Astra OPC’s van het team OPC Race Camp, maar de teams op de plaatsen twee tot en met vijf in deze klasse zitten relatief dicht bij elkaar.

100515_24h_nbr_van_dam_actie
Door de bomen Van Dam zien: de Vlaardinger in actie met de nummer 137-Subaru


Voor Tom Coronel en Duncan Huisman alsmede hun Japanse teamgenoot Kikuchi Yasushi in de Toyo Tires-Lammertink-Porsche is de race inmiddels ten einde. Zoals we al eerder meldden verloor het team drie uur voor het vervangen van de versnellingsbak, maar nadat Tom Coronel na de reparatie één rondje had afgelegd, bleek opnieuw de bak defect en daarop besloot het team er voor dit jaar op de Nordschleife een punt achter te zetten. Voor het Toyo-Lammertink-team staat later dit jaar nog wel deelname aan de 12-uursrace op de Hungaroring op het programma.

100516_24h_nbr_schade_db_bmw.jpg
Werk aan de BMW van DB Motorsport

De DB Motorsport-BMW, op de Nürburgring ingeschreven onder de vlag van Marcos Racing International en bestuurd door Cor Euser, Raymond Coronel en de Amerikanen Toto Lassally en Hall Prewit, rijdt na een langdurige reparatie op de 168e plaats rond. De SEAT Leon TDI van Ivo Breukers, Henk Thijssen en Ton Verkoelen is 182e, terwijl Han Hoendervangers met de nummer 153-Volkswagen Golf III Kitcar samen met de Duitsers Alexander en Achim Herrmann als 113e is geklasseerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet