Supercar Challenge

DSC: Danny Werkman boekt overwinning in spannende DSC race op Assen

100515_bovenbalk20gt1

Danny Werkman heeft na een uitermate spannende race zijn eerste overwinning van dit seizoen geboekt. Op het TT-circuit van Assen was de bestuurder van de indrukwekkende V8Star zijn concurrenten te slim af. Tweede werd de als laatste gestarte Peter Versluis, voor de sterk rijdende Dave Basu. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Kees Kreijne, voor het duo Wijnen/Dubois en Wilfred Herder. Nelson van der Pol was de snelste van de BRL-coureurs. Opvallend detail daarbij was dat Van der Pol in de race nog voor Supersport I-winnaar Kees Kreijne eindigde.


Tekst en foto's: DSC

100515_werkman1

Bij de start van de race was het nog de ervaren Cor Euser die zijn pole position kon behouden. Toch kon Euser niet lang van die positie genieten, want in de tweede ronde ging de rappe René Snel op het rechte stuk al voorbij aan de ‘MarCorElly’ van Euser. Ook Berry van Elk had een goede start van de race, want de Mosler-coureur klom vanaf zijn zesde startpositie al snel op tot positie drie achter Euser.

100515_versluis1

Van Elk noteerde zeer snelle rondetijden en kon na een aantal ronden zonder al teveel moeite voorbijgaan aan Euser. De Mosler-coureur zette daarna de aanval in op René Snel, maar bleek daarbij te enthousiast. Van Elk waagde een inhaalactie voor het insturen van de Ossebroeken-bocht, maar kwam daarbij in aanraking met de Porsche van Snel. Beide bolides gingen in de rondte waardoor zij hun eerste en tweede positie prijs moesten geven. Bovendien werd Van Elk voor het incident door de wedstrijdleiding bestraft met een drive-through penalty.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet