Formule 2

GP2: Jérôme D'Ambrosio wint sprintrace. Van der Garde tweede

ambrosio

Jerome d’Ambrosio reed in zijn derde GP2 seizoen naar zijn eerste overwinning in de straten van Monaco. Giedo van der Garde pakte een welverdiende tweede plaats. Ondanks dat onze landgenoot vooral in de beginfase stevig aandrong bij de Belg moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Jules Bianchi kwam nog aardig in de buurt van Van der Garde en pakte de derde podiumplaats. Voor Ho-Pin Tung was het race-weekeinde in Monaco er eentje om heel snel te vergeten. De Nederlandse Chinees, teamgenoot van winnaar d'Ambrosio, viel na tien ronden vroegtijdig uit.


Tekst: FC
Foto: PR


Jerome d’Ambrosio stuurde gisteren naar een achtste positie en mocht voor de sprintrace door de omgekeerde grid vanaf pole vertrekken. Een ideale startpositie, vooral in de nauwe straten van Monaco waar inhalen bijna onmogelijk is. Giedo van der Garde startte vanaf een derde plaats prima en had bij Ste Devote Luiz Razia voor plaats twee al meteen te pakken.

Het tweetal wist een kleine voorsprong te nemen op de hevig strijdende Razia en Valerio. Dani Clos raakt de vangrail en weet op drie wielen de pits te bereiken. Achter de twee leiders maken Valerio en Razia er een spannende strijd van. Uiteindelijk parkeert Valerio na een kamikaze inhaalactie zijn wagen in de chicane tegen de vangrail. Gonzalez doet hetzelfde bij Massenet en de wedstrijdleiding besluit de safety car uit te laten rukken.

D’Ambrosio had een prima herstart en wist Van der Garde voor te blijven. Na het heftige gevecht met Valerio, eerder in de wedstrijd, kreeg derde man Razia Razia het moeilijk met Bianchi die uiteindelijk na een actie bij St-Dévote de derde plaats overneemt en op zoek ging naar Van Der Garde.

Na 30 ronden kwam de finish met d’Ambrosio als winnaar voor een uitstekend presterende Van der Garde. Bianchi kwam net te kort om onze landgenoot te passeren. Johnny Cecotto wist in de laatste bocht met een mooie manouvre de teruggevallen Razia nog te passeren Perez, de winnaar van gisteren, pakte nog het laatste punt met een zesde plaats en vergrootte zijn voorsprong in het algemene klassement.

480_garde

"Hier mogen we tevreden mee zijn", zei Giedo van der Garde na afloop. "Ik had een goede start en pakte gelijk Razia. Ik sloot aan achter d'Ambrosio en probeerde hem vervolgens in een foutje te lokken. Inhalen is hier praktisch onmogelijk en hij bleef foutloos, dus was er geen manier om er voorbij te komen. Maar ik ben blij. Na de moeilijke kwalificatie hebben we er het maximale uitgehaald en we hebben belangrijke punten behaald. Op naar Istanbul!"

Uitslag sprintrace:
1. J. D’AMBROSIO 30 ronden
2. G. VAN DER GARDE 0.3
3. J. BIANCHI 1.0
4. J. CECOTTO 2.9
5. L. RAZIA 6.5
6. S. PEREZ 7.2
7. C. PIC 7.9
8. J. KRAL 8.8
9. M. ERICSSON 9.4
10. S. BIRD 10.0

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet