DTM

DTM: Deadline loopt vandaag af, nog geen nieuws

Vandaag loopt officieel de deadline af die de Duitse autosportfederatie DMSB heeft gesteld voor inschrijving voor deelname aan de DTM 2006. En naar alle waarschijnlijkheid zal Audi opnieuw om uitstel vragen, zoals het merk drie weken geleden ook al deed.

Tekst: Albert Landman

De raad van bestuur van Audi AG heeft nog geen groen licht gegeven voor voortzetting van de DTM-activiteiten van het merk met de vier ringen. "Er is nog geen besluit genomen", meldde Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich afgelopen dinsdag bij de presentatie van de nieuwe Audi R10 sportwagen onder de Eiffeltoren in Parijs.

Audi-sportwoordvoerder Jürgen Pippig liet een iets positiever geluid horen: "We willen wel doorgaan, maar er zijn nog enkele struikelblokken die uit de weg geruimd moeten worden." Eén van die struikelblokken is inmiddels verwijderd: Pippig zelf is vorige week gekozen in het bestuur van de DTM-organisatie ITR e.V. Hij volgt daar Opel-man Jörg Schrott op en wordt als zodanig verantwoordelijk voor communicatie. Een zetel in het ITR-bestuur was één van de wensen van Audi.

Een volgend punt is de kalenderplanning: Audi wil naar verluidt elf in plaats van de nu voorziene twaalf races. Istanboel stuit in Ingolstadt op weinig enthousiasme, gezien het geringe aantal toeschouwers dat daar dit jaar naar de DTM kwam en het beperkte belang van de Turkse markt voor Audi. Daarvoor in de plaats zou Mugello kunnen komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet