VLN

Div: Vier Audi's vooraan in startopstelling 24h Nürburgring

100514_24h_nbr_quali2_audi_pole
De Audi R8 nummer 100 start morgen vanaf de pole-position

Audi’s bezetten de eerste vier plaatsen in de startopstelling voor de 38e Int. ADAC Zurich 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife. In de slotfase van de tweede kwalificatie, waarin nagenoeg alle rijders hun tijd van de natte donderdagtraining konden verbeteren, reden er vier Audi’s naar de eerste vier startplaatsen. Marco Werner kwalificeerde de nummer 100-Abt-Audi op pole met een snelste rondetijd van 8:24,753 minuten. Daarmee was hij 0,815 seconden sneller dan Mike Rockenfeller met de nummer 98-Phoenix-Audi en 3,214 seconden voor Lucas Luhr met de nummer 2-Abt-Audi. De tweede Phoenix-Audi met het startnummer 99 kwalificeerde zich als vierde. Beste Nederlanders in de startopstelling zijn Duncan Huisman en Tom Coronel, die de Porsche 997 GT3 Cup van het team Toyo Tyres with Lammertink Racing op de 30e plaats overall en de derde plaats in de klasse SP7 kwalificeerden.


Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat, PR

Aan het begin van de sessie reed Marc Lieb in de Manthey-Porsche een tijd van 8:30,323 minuten. Daarbij profiteerde hij van een ronde die weliswaar niet helemaal vrij was, maar in ieder geval minder verkeer bood dan tijdens de rest van de sessie. De Mamerow-Porsche reed de tweede tijd, voor de snelste Audi, de nummer 100-R8 van Ekström/Jarvis/Scheider/Werner. Het leek er lange tijd op dat niemand de tijd van Lieb in de Manthey-Porsche nog zou kunnen kloppen.

100514_24h_nbr_quali2_haribo_porsche
De Haribo-Porsche is de snelste niet-Audi op de vijfde plaats

Ook ditmaal bleven de topteams niet gevrijwaard van problemen. De nummer 98-Phoenix-Audi moest bij Wippermann al vroeg uitwijken door het gras na een misverstand met de Manthey-Porsche en op dezelfde plaats ging ook de Black Falcon-Audi met het nummer 111 in de rondte. De Gazoo-Lexus ging na een uur bij Hatzenbach in de rondte, raakte de bandenstapels en liep flinke schade op aan de rechter voorkant.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet