Formule 2

GP2: Fraaie zesde plaats Van der Garde in Monaco

480_perez_wint

Sergio Perez won de wedstrijd voor Pastor Maldonado en Dani Clos. De basis voor de overwinning werd gelegd door een matige start van poleman Clos waarvan Perez direct van profiteerde.

Fabio Leimer liet bij de start zijn motor afslaan en bij deze actie kon Max Chilton geen kant meer op en vloog over de achterzijde van Davide Valsecchi’s auto. Clos was de eerste van de kopgroep in de pits voor de verplichte pitstop toen één ronde later Ho-Pin Tung zijn wagen verloor op de kerbstones van de chicane en hard de vangrail raakte. De Safety Car kwam de baan op en Perez en Maldoneda hadden al het geluk bij hun timing van de pitstop en kwamen weer als leiders de baan op.
Maldonado kwam in het tweede gedeelte nog opzetten maar Perez was zeker van zijn zaak en reed naar één van de belangrijkste overwinning in zijn carriere. De Mexicaan pakte de leiding over met éen punt voorsprong op Maldonado en Clos.

Mooie prestatie Giedo van der Garde
De top-acht in de eerste GP2-race van Monaco was het doel en dat werd door Giedo van der Garde ruim gehaald. Hij startte vanaf de elfde plaats, maar een combinatie van agressief rijden en het nodige geluk bracht hem op de zesde plaats. Het betekent niet alleen zijn eerste punten van het jaar, maar ook een derde startplaats voor zaterdag.

giedo_vd_garde_gp2_monaco_2010_race1

"Een leuke race’’, blikt Giedo van der Garde terug. "Ik had een redelijke start en lag al na de eerste bocht achtste. Vervolgens zat ik vast achter Jerome d'Ambrosio, die ik in de havenchicane kon inhalen. Dat is in Monaco praktisch niet te doen, dus ik ben erg blij dat het me gelukt is. Volgens mij was ik ook de enige coureur die daadwerkelijk iemand heeft ingehaald. In het begin waren we zeer snel, maar toen kwam ik opnieuw vast te zitten achter een paar coureurs en dan begin je gewoon niet zo veel meer. Er viel nog iemand weg voor me, dus dat bracht me plaats zes.’’

Uitslag race 1:
1. S. Perez MEX Barwa Addax 42 ronden in 1:21.823 42
2. P. Maldonado VEN Rapax +0.617
3. D. Clos ESP Racing Eng. +10.688
4. J. Bianchi FRA ART Grand Prix +12.117
5. A. Valerio BRA Scuderia Coloni +14.117
6. G. van der Garde NED Barwa Addax +17.337
7. L. Razia BRA Rapax +35.967
8. J. D’Ambrosio BEL Dams +37.403
9. J. Cecotto VEN Trident Racing +46.635
10. R. Gonzalez VEN Arden Int. +53.055


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet