VLN

Div: Kwalificatie 24u Nürburgring vanwege mist voortijdig gestaakt

De eerste kwalificatietraining voor de 38e Int. ADAC Zürich 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife is vanavond na drie van de geplande vier uur afgebroken. Door dichte mist was het zicht op een aantal plaatsen zo slecht geworden dat de wedstrijdleiding het niet langer verantwoord vond om de teams door te laten rijden. Op het moment dat de rode vlag werd getoond, stond de Farnbacher-Hankook-Ferrari 430 met Farnbacher, Simonsen, Lehman en Seefried aan de leiding met een snelste rondetijd van 9:20,552 minuten, op 5,869 seconden gevolgd door de Porsche GT3-R Hybrid van Bergmeister/Lietz/Holzer/Ragginger en de Mamerow-Porsche van Mamerow/Henzler/Hardt. Snelste BMW was de fabrieks-M3 van Werner, Müller, Priaulx en Adorf op de vierde plaats, terwijl Ekström/Jarvis/Scheider/Werner op de vijfde plaats de best geklasseerde Audi-équipe vormden.

Tekst: René de Boer
Foto's Willem J. Staat


tom_coronel_24u
Tom Coronel lijkt er dit weekend zin in te hebben.
Vanaf het begin van de training om 19.30 uur was het voor de deelnemers bijzonder lastig. Dat ondervond bijvoorbeeld Marcel Fässler met de Phoenix-Audi R8, die al vroeg in de sessie op het Grand Prix-circuit in de grindbak belandde. Ook tal van andere rijders hadden duidelijk problemen om hun auto’s op het asfalt te houden en vrijwel constant toonden de TV-schermen beelden van auto’s in de grindbak. Naast de hybride-Porsche waren ook twee van de Volkswagen Scirocco’s op aardgas snel: de auto van Johansson/Gruber/Thiim/Terting kwalificeerde zich voorlopig als 24e, één plaats voor de Scirocco van Al-Atiyah/Ickx/Depping/Niedzwiedz. De snelste van de twee Opel Astra’s van het casting-team OPC Race Camp stond op de 56e plaats.

lexus_lf
De 24U trekt vele exoten zoals de Lexus LF-A die binnenkort in productie gaat.


Best geklasseerde Nederlander op het moment van afbreken was Carlo van Dam in de Subaru GRB, die hij deelt met de Japanners Kazuo en Tshihiro en de Duitser Engels. “Wij hebben vierwielaandrijving, voor ons is het niet zo erg als het regent”, had hij in de middag nog tijdens een handtekeningsessie verklaard. Het kwartet stond na drie uur op de 50e plaats. Zeven plaatsen daarachter stond de BMW 320d van Marcos Racing International met Cor Euser en Raymond Coronel. De Lammertink-Toyo-Porsche met Tom Coronel en Duncan Huisman stond op de 62e positie. Nog verder naar achteren vonden we de Red Camel-SEAT Leon TDI van Ivo Breukers, Henk Thijssen en Ton Verkoelen. Han Hoendervangers stond met zijn Duitse teamgenoten Alexander en Achim Herrmann met de VW Golf III Kitcar op de 173e plaats. In totaal werden er 193 teams in de uitslag opgenomen en drie teams niet geklasseerd, omdat ze geen volledige getimede ronde hadden afgelegd.

Morgen wordt van 12.45 tot 14.45 uur de definitieve verdeling van de startplaatsen beslist in de tweede tijdtraining.

aston_martin_no_7_24h
Een andere exoot is de Aston Martin Rapide 4 deurs
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet