Algemeen

Dragracing: Nog meer nieuwe namen in FIA EK Top Fuel

 herbert

Het nieuwe wapen van Urs Erbacher, de ex-Doug Herbert Top Fueler

De Top Fuel-klasse heeft er voor 2006 alweer een aantal nieuwe deelnemers bij. Eerder maakte regerend Europees Top Methanol Funny Car-kampioen Urs Erbacher zijn overstap naar de koningsklasse bekend. Daar kunnen nu nog drie nieuwe namen aan worden toegevoegd.

Tekst en foto's: Remco Scheelings

 fallstrom

Uit Pro Mod naar Top Fuel

Rune Fjeld Motorsport brengt volgend jaar naast Thomas Nataas en Andy Carter een derde auto aan de start. Achter het stuur zal plaatsnemen de pas 20-jarige Siw Nystad. Voor deze jonge Noorse is momenteel een auto uit Amerika onderweg. Uitbreiding ook bij het team van Lorentzon en Möller. Naast Tommy Möller, de nummer twee uit de FIA-titelstrijd van 2005, zal Hakan Fällström de tweede auto van het team bemannen. Fällström was de afgelopen jaren actief in de Pro Modified-klasse. De Zweed neemt plaats in de auto waarmee Möller in 2004 actief was. Na de aanschaf begin 2005 van de ex-Doug Herbert Top Fueler stond deze dragster ongebruikt in de werkplaats.

Verder schijnt in Denemarken een nieuw Top Fuel-team in de maak te zijn. Na jaren als crewchiefs voor Kim Reymond en later Tommy Möller gewerkt te hebben, komt het duo Karsten en Per Andersen in 2006 met een eigen Top Fuel-team aan de start. Verdere details, zoals rijder en auto zijn nog niet bekend.

Intussen pakt Urs Erbacher zijn Top Fuel-plannen grondig aan. In Amerika heeft de Zwitser beslag gelegd op een volledig uitgeruste auto van Doug Herbert. In januari reist het Zwitserse team af naar Amerika om daar deel te nemen aan de ‘pre season’-testsessies voor het NHRA-kampioenschap. Behalve dat Erbacher daar in alle rust aan de auto kan wennen, kunnen de monteurs, met de professionele crew van Herbert als leermeesters, ervaring opdoen met het werken aan een Top Fuel dragster.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet