NASCAR

NASCAR: Hamlin wint wilde avond in Darlington

JGR-coureur Denny Hamlin leek afgelopen weekend weinig last te hebben van de naweeën van zijn knieoperatie enkele weken geleden. Want op Darlington schreef hij zowel de NASCAR Sprint Cup als Nationwidewedstrijd op zijn naam.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

hamlin_darlington_sc_r1
Fraai gevecht tussen Hamlin(17) en Jeff Burton op Darlington

Hamlin temt Darlington
Op Darlington gingen veel NASCAR toppers na spins en crashes met lege handen naar huis. Zelfs Jimmie Johnson maakte er geen schijn van kans. Maar JGR-coureur Denny Hamlin pakte in de NASCAR Sprint Cup zijn derde overwinning in zes wedstrijden. Van de 367 ronden tellende wedstrijd reed Hamlin er 104 aan de leiding en wist Jamie McMurray, Kurt Busch, Jeff Gordon en Juan Pablo Montoya achter zich te houden.

Denny Hamlin: “Ik kan het nauwelijks onder woorden brengen maar het was een fantastische avond. De mannen in de pits deden uitstekend werk en wij beëindigden de wedstrijd op de beste banden. Meer kun je eigenlijk niet verlangen. Wij hadden een auto die goed genoeg was voor een Top positie en zowel Jeff Gordon als Jeff Burton waren erg sterk.”

Zowel Jeff Burton en Jeff Gordon verloren de wedstrijd door kleine stommiteiten. Burton reed tijdens zijn laatste pitstop over een luchtslang en kreeg daarvoor een penalty waardoor hij naar de 18e plek terugviel. Uiteindelijk eindigde hij nog als 8e.

Jeff Gordon reed ruim 110 ronden op kop maar mist de ingang van de pitlane bij zijn laatste stop en eindigde uiteindelijk nog als vierde. Nog slechter verging het zijn teamgenoot Jimmie Johnson die in de 85e ronde bij een crash betrokken was maar de Chevrolet kon nog gerepareerd worden. Toen Johnson na enige tijd vervolgens weer de baan opkwam werd hij geramd door A.J. Allmendnger die geen remmen meer had.


johnson_pitbox_darlington
Pechweekend voor Jimmie Johnson in Darlington.

Uitslag
1. Denny Hamlin Toyota 367 ronden
2. Jamie McMurray Chevrolet 367 ronden
3. Kurt Busch Dodge 367 ronden
4. Jeff Gordon Chevrolet 367 ronden
5. Juan Pablo Montoya Chevrolet 367 ronden
6. Kevin Harvick Chevrolet 367 ronden
7. Kyle Busch Toyota 367 ronden
8. Jeff Burton Chevrolet 367 ronden
9. Ryan Newman Chevrolet 367 ronden
10.Brian Vickers Toyota 367 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet