Formule 2

GP2 Series: Charles Pic wint. Bij Giedo van der Garde gaat alles mis

Charles Pic won de eerste wedstrijd in de GP2 race in Barcelona, voor Giacomo Ricci en Dani Clos. Ho-Pin Tung reed naar een veertiende plaats. Giedo van der Garde had een drama zaterdag. De 25-jarige coureur uit Rhenen werd na een teleurstellende kwalificatie vanaf een dertiende plaats nog drie plaatsen teruggeplaatst omdat hij volgens de stewards de Belg Jerome d’Ambrosio had gehinderd. De situatie werd voor de race niet beter op nadat hij om onverklaarbare redenen te laat uit de pitstraat reed op weg naar de grid.

Tekst: FC

"Ik reed te laat de pitstraat uit op weg naar de grid", zei Giedo. "Ik zag het licht nog net op rood springen en wist dat dat me een straf ging kosten. Ik had vervolgens een megastart en won tien plaatsen in de eerste ronde, maar werd dus naar binnen geroepen voor een stop and go-straf. Hierna moest ik nog een keer een drive through maken, al weet ik niet waarvoor. Men zei dat ik een valse start had gemaakt, maar dat is absoluut niet zo."

De overwinning van Charles Pic werd al na de start in zijn voordeel bepaald. Poleman Jules Bianchi en teamgenoot Sam Bird hadden een slechte start en kwamen moeilijk weg toen de lichten uit gingen. Sergio Perez kwam wel goed weg maar kwam de Duitser Christian Vietoris in de eerste bocht tegen. Het duo raakten elkaar en de Vietoris spinde achterwaards tegen Bianchi aan. Na deze actie kwam Pic op een tweede plaats terecht achter de ontsnapte Perez. De Italiaan Ricci’s had een fantastische start en wist vanaf een tiende positie de derde plaats te bemachtigen voor Pastor Maldonado, Dani Clos, Oliver Turvey en de prima gestartte Giedo van der Garde die daarna zijn twee drive through straffen moest ondergaan.

Aan kop reed Perez naar een voorsprong toen de pitstops zich aandienden. Problemen bij de pitstop met de rechter achterband zorgde ervoor dat Perez terugviel naar een vierde plaats. Pic kwam daardoor op de eerste plaats en behield genoeg voorsprong op de aandringende Ricci om de overwinning binnen te hengelen.

Uitslag en stand :
1. C. Pic 10
2. G. Ricci 8
3. D. Clos 6
4. S. Perez 5
5. O. Turvey 4
6. P. Maldonado 3
7. L. Razia 2
8. J. Bianchi 2
9. F. Leimer 1
10. S. Bird 1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet