Monaco GP Historique

Retro: Verslag 7e Grand Prix Historique op Monaco


Zondag, de dag van de races, startte met wat regen. De groep met de oudste F3’s beleeft een interessante race op een snel opdrogende baan. Als Sontrop zijn Bugatti op de grid zet is het asfalt inmiddels weer geheel droog. Sontrop heeft een drukke avond achter de rug. Eerst bleek een stuurstang gebroken en de lokale Halford's bleek deze niet op voorraad te hebben van een Bugatti uit 1927. Dus werd er gezaagd en met koper gelast om het geheel weer origineel en veilig te maken. Hij start voortvarend en pakt een aantal plaatsen en laat zelfs een paar veel jongere auto’s en rijders achter zich.

480_bugatti_wiel_697

Jos koster heeft zijn Picollo keurig voorin het veld gekwalificeerd. Met een superstart komt hij aanvankelijk als 4e bij het Casino aan, om daarna aan een aantal jongere auto’s weer wat plaatsen te moeten prijsgeven. Geen podium, toch lacht het team tevreden.

480_vangrail_357

Armand Adriaans heeft meer dan 15 auto’s voor zich en met de schakelproblemen nog in het achterhoofd start hij voorzichtig. Plezier hebben en uitrijden lijken het devies, want hoeveel mensen kunnen een finish tijdens een Grand Prix van Monaco op hun CV zetten?

480_uop_schadow_1208

De laatste race van de dag is voor de dikke sportwagens. In het veld veel Jaguar C-types, wat Allards, Maserati’s en Ferrari’s. Oud tourwagenracer Dieter Quester heeft een wild met moderne sponsors bestickerde BMW bij zich, iets dat in dit soort weekends uit den boze is! Hier nog gewoon de authentieke sponsors op de auto. Veel sigarettenmerken, maar ook namen van al lang niet meer bestaande banken, een condoomfabrikant en twee auto’s met de al oude F&S logo’s.

480_tunnel_738

Er wordt hard maar fair gestreden. Soms wat schade als de baan smaller blijkt dan de ambitie van de rijder of … als rijders, zoals we constateerden, bij het zien van de blauwe vlag het signaal verkeerd interpreteerden. Ondanks een verbogen voorscherm komt Koster met een respectabele top tien finish binnen. Dus naast de blijdschap over de uitslag toch ook wat mineur over de kreukel rechts voor.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet