Diversen

Sport Kort: Na Stoffel de schildpad is er nu de snelle Stoffel

stoffel_vandoorne_f4_spa

Naast de uitgebreide verslaggeving die AUTOSPORT.NL afgelopen weekend al verrichte, is er nog meer internationaal geracet. Hier een round-up in de rubriek Sport Kort.

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Justin van Densen en PR

F4 Eurocup 1.6
In de Fabeltjeskrant had je ooit de uiterst trage Stoffel de schildpad. Maar in de Belgische autosport hebben we nu ook een Stoffel (Vandoorne) die wél snel is. In de F4 Eurocup 1.6 snelde de Belg afgelopen weekend op Spa-Francorchamps twee keer naar de winst. Vandoorne (zie foto boven) gaat tevens aan de leiding op de ranglijst. De uiteindelijke hoofdprijs is best lucratief. De winnaar mag 100.000 euro in zijn racebudget stoppen.

International GT Open
De International GT Open crosste over het asfalt van de Nürburgring. Nadat Patrick Pilet en zijn racepartner Raymond Narac de eerste heat hadden gewonnen, claimden klassementsleiders Pierre Kaffer en Alvaro Barba de tweede zege. Klaas Hummel racete met Chris Goodwin en eindigde als 9de en 8ste in de SGT-klasse. Het Nederlandse duo Rob van der Zwaan/Peter Versluis kwam in de dezelfde divisie tot plek 11 en een uitvalbeurt. Robs broer Arjan reed met Siebrand Dijkstra en eindigde in de GTS-klasse in manche 1 op rang 9. De tweede race viel het koppel uit.

Super GT Open
In het Japanse Super GT Open kwamen de rijders voor de derde keer dit seizoen in actie. In de race die bijna 2,5 uur duurde, ronde het winnende koppel Hiroaki Ishiura/Kazuya Oshima de 88 omlopen van het Fuji Speedway circuit als snelste. Deze twee Japanners wonnen de GT 500-klasse. In de GT 300-divisie ging de champagne en het bovenste treetje van het podium naar de thuisrijders Takuto Iguchi en Yuji Kunimoto.

alexander_sims_wint_brits_f3

Britse Formule 3
Op het vernieuwde en nu 5891 meter lange Silverstone kwamen de Britse Formule 3’s afgelopen weekend drie keer in actie. De eerste en derde manche werd een prooi voor thuisrijder James Calado. De tweede heat werd gewonnen door de uitstekende in de klasse debuterende Brit Alexander Sims (zie foto). Jean-Eric Vergne is na 6 wedstrijden koploper met 76 punten. Hij wordt gevolgd door Webb (64) en Calado (51).

BTCC
Op Brand Hatch kwamen de Britse toerwagens uit de BTCC ook drie keer in actie. Opvallend is dat geen van de drie verschillende racewinnaars Tom Chilton, Tom Onslow-Cole en Mat Jackson al eerder hadden gewonnen dit seizoen. En dat terwijl er toch al zes manches waren afgewerkt. Matt Neal en Jason Plato delen met elk 67 punten de leiding in het tussenklassement. Met nog liefst 7 raceweekenden en dus 21 heats voor de boeg, is er natuurlijk nog niks beslist.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet