Clio Cup

Clio Cup: gastrijders delen lakens uit op Spa-Francorchamps (lang)

480_heino_wint_6653

De derde en vierde race van de Dutch Renault Clio Cup zijn gewonnen door de gastrijders Christiaan Frankenhout en Mikko Heino. De zege van Christiaan was allesbehalve onverwacht, iets wat zeker niet opging voor de overwinning van Heino.

480_sandra_blij_5804

Sandra van der Sloot was twee keer de lachende tweede. Zij deed uitstekende zaken in de strijd om de titel en heeft nu de koppositie in het klassement in handen.

480_braams_6178

De pas 17-jarige Max Braams liet zien dat hij een toppertje is. Na Spa-Francorchamps staat hij op de eerste plek in de Olympia Cup.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Olga Bos, Justin van Densen en Peter Kühl

480_clio_op_spa_6065

De derde en vierde race van de Dutch Renault Clio Cup werden verreden op Spa-Francorchamps. De merkencup reed vorig jaar ook op het wereldberoemde circuit, maar er was wel een verschil ten opzichte van toen. Mede omdat de Dutch Renault Clio Cup vanaf dit seizoen op Michelin-rubber rijdt, was de klasse welkom tijdens de World Series by Renault. Michelin is immers ‘technisch partner’ van de WSR.

480_ambiance_5815

Dat betekende dat de dames en heren Clio-rijders voor veel publiek reden, in het bijprogramma van onder meer de Formula Renault 3.5 Series, de Eurocup Formula Renault 2.0 en de Eurocup Mégane Trophy. In twee dagen kwamen maar liefst 65.000 toeschouwers naar het circuit in de Ardennen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet