Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Guerrieri trotseert de regen in Spa Francorchamps

Esteban Guerrieri heeft een knotsgekke tweede FR3.5 race op Spa Francorchamps gewonnen. In een wedstrijd die werd uitgesteld door heftige regenval en waarin maar liefst 10 rijders een drive through penalty kregen, hield Guerrieri het hoofd koel en scoorde een allereerste FR3.5 zege voor het ISR team.

03110802_145_start_race_2

Na een regenachtige morgen op het circuit van Spa Francorchamps was de piste net opgedroogd toen de FR3.5 aan hun tweede race van het weekend moesten beginnen. Alle rijders arriveerden dan ook op slicks op de starting grid. Aldaar begon het echter langzaam te regenen en de donkere wolken boven het circuit beloofden ook niet veel goeds. Een teken voor het merendeel van de rijders om op de grid regenbanden te laten monteren.

Bij de start van de formatieronde ging het echt goed los: de regen kwam nu met bakken uit de lucht en logischerwijs werd de start van de race uitgesteld. Toen de ergste regenval voorbij leek te zijn werd er achter de safety car gestart. Na twee ronden werd het veld losgelaten en poleman Jake Rosenzweig pakte de koppositie voor Zampieri en Ricciardo. Rosenzweig profiteerde optimaal van zijn vrije zicht en bouwde in de openingsfase van de race een aardige voorsprong op.

Net toen de eerste verplichte pitstop werden ingelost, maakte de wedstrijdleider bekend dat maar liefst 10 rijders een drive through penalty kregen voor het wisselen van banden op de startgrid, terwijl dat op dat moment al niet meer was toegestaan. Na alle stops en penalties bleek dat Guerrieri het veld aanvoerde met een marge van ruim 10 seconden op Zampieri. In de slotfase van de race wist Coletti de derde plek nog op te eisen door Aleshin te passeren, maar vooraan bleef de rangorde ongewijzigd. En dus pakte Guerrieri de zege, terwijl Zampieri en Coletti tweede en derde werden.

03110802_181_guerrieri

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Spa Francorchamps – zondag 2 mei 2010
1. Esteban Guerrieri, 17 ronden in 45:25.474
2. Daniel Zampieri, op 3.308
3. Stefano Coletti, op 17.157
4. Mikhail Aleshin, op 18.315
5. Daniel Ricciardo, op 21.921
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet