Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: wederom Korjus

Kevin Korjus heeft de tweede wedstrijd van de Eurocup Formule Renault 2.0 in Spa Francorchamps op zijn naam geschreven. Het is alweer de derde zege van Korjus, die hiermee de leiding in het tussenklassement stevig in handen heeft.

03110802_337_podium_race_2

Alhoewel het gestopt is met regenen, is de baan nog steeds kletsnat wanneer de FR2.0 bolides zich oplijnen voor de start van de tweede manche van het weekend. Evenals de eerste race is de pole in handen van Arthur Pic. Nog in de formatieronde verslikt Riberas zich in de verraderlijke omstandigheden. De rijder van Epsilon Euskadi spint, raakt de vangrail en moet met schade opgeven. Ook Mancinelli kent grote problemen en moet zijn race vanuit de pits starten.

Bij de start van de race gaat het eveneens goed mis voor poleman Pic. De Fransman laat zijn motor afslaan en wordt direct om zijn oren gereden door de overige rijders. Jordan Oakes en Bart Hylkema kunnen Pic echter niet meer ontwijken en een forse klap en veel schade is het gevolg.

In alle tumult heeft Olivé de koppositie opgeëist, maar hij maakt een fout en valt terug in de rangorde. Negrao is er als de kippen bij een grijpt de leiding, met Kevin Korjus in zijn kielzog. In het middenveld is Daniël de Jong ondertussen bezig aan zijn opmars naar voren. De Nederlander kent een goede start en plaats hierna enkele succesvolle inhaalacties. Halverwege de koers ligt De Jong op de zevende positie.

Niet veel later voert Korjus de druk bij Negrao flink op. En met succes, want in de achtste ronde passeert Korjus de Braziliaan en neemt de eerste positie over. Korjus lijkt nu ontketend en slaat meteen een gat naar zijn achtervolgers en koerst met het grootste gemak af op zijn derde Eurocup FR2.0 zege van het seizoen. Daniël de Jong passeert in de laatste ronde op fraaie wijze Venturini en komt als zevende over de finish.

De volgende Eurocup FR2.0 races worden verreden tijdens het World Series by Renault evenement op het circuit van Brno op 5 en 6 juni.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Spa Francorchamps – zondag 2 mei 2010

1. Kevin Korjus, 11 ronden in 28:45.484
2. Jukka Honkavuori, op 6.153
3. André Negrao, op 6.477
4. Luciano Bacheta, op 12.698
5. Adam Kout, op 13.828
7. Daniël de Jong, op 20.668
DNF Bart Hylkema
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet