Supercar Challenge

DSC: Cor Euser regenmeester op natte Nürburgring

cor20euser1

Waar iedereen het gehele weekend al voor vreesde werd vandaag de waarheid. De gehele morgen was het nat op de Nürburgring waardoor de tweede race van de Dutch Supercar Challenge op het Duitse circuit onder natte omstandigheden verreden werd. Cor Euser bleek in de race door niemand bij te houden en won de race met een ruime voorsprong. Tweede werden Siebrand Dijkstra en Arjan van der Zwaan, die al in de eerste ronde spinden maar door een knappe inhaalrace toch nog op het podium eindigden.

abresch1

Derde werd Rick Abresch, die profiteerde van de straftijd die Peter Versluis aan zijn broek kreeg voor een te korte pitstop. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Henk Thuis. Thuis kon in de beginfase het tempo van zijn concurrenten in deze divisie goed bijhouden en kon daardoor optimaal profiteren van de strafseconden die zijn concurrenten hadden. Jaap van Lagen en Wolf Nathan bekroonden hun goede race met de tweede plek. Michael Donovan eindigde op de derde positie. Niels Bouwhuis won bij de BRL’s.

Tekst en foto's: DSC

vd20zwaan1

Bij de start van de race was het Arjan van der Zwaan die met zijn Audi R8 LMS GT3 als koploper de eerste bocht in schoot. Lang kon Van der Zwaan niet van zijn eerste positie profiteren, want Cor Euser was vanaf de start meteen snel en slaagde er dan ook in om al in het infield gedeelte van het circuit Van der Zwaan voorbij te steken. Van der Zwaan leek aan te sluiten, maar maakte verderop op het circuit een kostbare fout door in de rondte te gaan. Dit gaf de tweede en derde positie aan Peter Versluis en Rick Abresch.

100502_racezondag1

Cor Euser noteerde in de beginfase veruit de snelste rondetijden. De enige coureur die dezelfde tijden als Euser kon rijden was Arjan van der Zwaan, die na zijn spin de jacht op zijn voorliggers geopend had. Van der Zwaan was na zijn spin achter Alex van ’t Hoff, dit weekend rijdend met een Ferrari F430 GT3 omdat reeds in de vrije trainingen de krukas van de motor van zijn Mosler kapot ging, terechtgekomen maar kon al vrij snel aan Van ’t Hoff voorbij gaan.

100502_versluis_petervader1

Van der Zwaan liep daarna in op Peter Versluis en Rick Abresch en kreeg daarbij de eerste positieverbetering in zijn schoot geworpen. Peter Versluis verremde zich namelijk in de Mercedes Arena waardoor zijn Ferrari achterstevoren kwam te staan. Zowel Abresch als Van der Zwaan konden hierdoor aan Versluis voorbij gaan. Nog voor de pitstops slaagde Van der Zwaan er bovendien in om de tweede plek op te eisen door Rick Abresch te verschalken.

De voorsprong van Euser bleek voor de pitstops groot genoeg om zijn resultaatseconden te compenseren. De Marcos-coureur bleef dan ook ruim aan de leiding met achter hem aan Siebrand Dijkstra. Dijkstra noteerde in de regen goede rondetijden en kon zijn achtervolgers Peter Versluis en Rick Abresch goed achter zich houden. Versluis leek hierdoor op de derde positie te eindigen, maar zag zijn podium na de race in rook opgaan toen bleek dat zijn pitstop te kort had geduurd. Versluis kreeg hierdoor dertig strafseconden aan zijn broek en eindigde daardoor op de vijfde positie tot achter René Snel.
De vierde positie van Snel was overigens een prestatie van formaat, want de Porsche-coureur was als laatste de race gestart. De derde positie was voor Snel niet haalbaar, waardoor Cor Euser, het duo Dijkstra/Van der Zwaan en Rick Abresch het podium mochten beklimmen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet