EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Tweede plek voor Nicky Catsburg

480_catsburg_0205_1616

Na de schandalige eerste race van de Eurocup Mégane Trophy op Spa-Francorchamps, ging het in de tweede race wel goed. Nicky Catsburg leek aanvankelijk op weg naar de zege, maar de Fransman Dimitri Enjalbert maakte een snellere pitstop en won. Voor Nicky resteerde de tweede plaats.


Tekst: Roy van der Laan
Foto: Peter Kühl


Nicky Catsburg mocht in de tweede race vanaf poleposition starten, met direct achter hem Bas Schothorst (derde tijd). Raymond Coronel begon zijn race vanaf de zevende startplek, Wim Beelen nam de negende startpositie in.
Harrie Kolen startte als dertiende, voor Jeroen Schothorst (vijftiende) en Steven Gijsen (zeventiende). Hoevert Vos ontbrak op de startgrid.
Bij de start nam Nicky de kop, voor de van de tweede startplek vertrokken Fransman Dimitri Enjalbert en Bas Schothorst. Schothorst viel helaas al in de tweede ronde terug naar de zevende plek.
Catsburg nam een kleine voorsprong op Enjalbert. De Fransman ging als eerste de pits in voor de verplichte pitstop; nadat Nicky zijn team had bezocht, moest hij achter Enjalbert aansluiten. Met nog een kwartier te gaan keek hij tegen een achterstand van twee seconden aan.

Goede pitstop
Bas Schothorst maakte de beste stop. Nadat hij zijn race hervatte, lag hij op kop. Dat duurde echter niet lang; de aandringende Enjalbert zag al snel kans om hem te passeren. Vervolgens zag Schothorst de bolide van Nicky Catsburg levensgroot in zijn spiegels. Bas moest ook zijn meerdere in zijn landgenoot erkennen. Kort daarna ging Bas achterstevoren, waardoor hij verder terugviel naar de zesde positie.
In de slotfase zag Nicky kans om zijn achterstand op Enjalbert goed te maken. Net op het moment dat onze landgenoot de aanval leek te gaan inzetten, leek de safety car een einde aan het feest te maken. Maar het veld werd tenslotte toch nog voor twee ronden losgelaten. Enjalbert gaf zijn leidende positie echter niet meer uit handen.
De eerste podiumplek is binnen voor Catsburg, maar het is duidelijk dat er meer had ingezeten. “Ik was het hele weekeinde de snelste”, aldus Nicky. “In het begin van de race ging het goed. Ik heb tijd verloren tijdens de pitstop, waardoor Enjalbert mij kon passeren. Ik weet niet waarom hij korter in de pits stond, misschien heeft hij minder getankt.”
Uitslag:
1. Dimitir Enjalbert (F), 14 ronden in 40:27.735
2. Nicky Catsburg, op 1.202 sec.
3. Stefano Comini (CH), op 7.708
4. Pierre Thiriet (F), op 9.052
5. Jean-Philippe Madonia (F), op 11.646
6. Bas Schothorst, op 15.507
7. Sebastien Dhouailly (F), op 16.309
8. Raymond Coronel, op 33.844
9. David Dermont (B), op 39.155
10. Navajo (I), op 52.029
11. Steven Gijsen, op 56.949
14. Jeroen Schothorst, op 1:47.248
Uitgevallen: Harrie Kolen en Wim Beelen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet