Clio Cup

Clio Cup: verrassende startgrid voor tweede race

De tweede kwalificatietraining van de Dutch Renault Clio Cup op Spa-Francorchamps is verrassend verlopen. Mikko Heino stelde de pole veilig op de natte baan, Wilbert van den Burg reed de derde tijd. Christiaan Frankenhout en Sheila Verschuur beginnen de tweede race vanuit het middenveld.

Tekst: Roy van der Laan

Mikko Heino is de winnaar van de tweede kwalificatiesessie. De Fin gaf flink gas; Sandra van der Sloot (tweede) werd op een kleine seconde gereden. Wilbert van den Burg verraste ook in positieve zin met zijn derde tijd. Over verrassingen gesproken: wat te denken van Max Braams, zeventien jaar jong, die de vijfde startplek veiligstelde?
Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Om ze maar te benoemen: Addie van de Ven kwalificeerde zich als achtste, vlak voor Christiaan Frankenhout (negende) en Sheila Verschuur (tiende). En Michael Bleekemolen (veertiende) heeft ook weleens een betere kwalificatie gereden.
“Ik koos in de beginfase voor slicks, dat bleek de verkeerde keuze”, aldus Frankenhout. “Vervolgens liet ik regenbanden monteren, toen was er nog maar tijd voor één snelle ronde.’

Uitslag tweede kwalificatietraining:

1. Mikko Heino
2. Sandra van der Sloot
3. Wilbert van den Burg
4. Ronald Morien
5. Max Braams
6. Marcel Duits
7. René Steenmetz
8. Addie van de Ven
9. Christiaan Frankenhout
10. Sheila Verschuur
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet