NASCAR

NASCAR:17e Sprint Cup zege voor Kyle Busch. Gordon komt te kort

JGR-coureur Kyle Busch pakte in Richmond zijn eerste overwinning dit seizoen. De Toyota-coureur pakte de 17e NASCAR Sprint Cup-overwinning in zijn carrière. Jeff Gordon kwam voor de eindoverwinning iets te kort en eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR/David J.Griffin-LAT USA/MCS

busch_gordon_richmond
Na de laatste neutralisatie gaat Kyle Busch buitenom aan Gordon voorbij.


17e NASCAR Sprint Car-overwinning voor Kyle Busch
Evenals in 2009 was Kyle Busch tijdens de eerste wedstrijd op Richmond een dominante factor. De JGR-coureur reed van de 400 wedstrijdronden maar liefs 226 ronden op kop. De als tweede geëindigde Jeff Gordon ruim 144. Zoals zo vaak in NASCAR viel de uiteindelijke beslissing wederom in de slotfase. Met nog amper vijf ronden te gaan leek Jeff Gordon op zijn allereerste Sprint Cup-zege van dit seizoen af te stevenen. Een spin van Sam Hornish Jr. beroofde de Hendrick Motorsports-coureur van een potentiële kans op de eindzege.

racing_in_the_dark_richmond
Racen bij avondlicht, wat een schitterend gezicht is dit toch.


Bij de allerlaatste neutralisatie profiteerde Kyle Busch. Hij had er slechts drie bochten voor nodig om de Hendrick Motorsports-coureur aan de buitenkant te passeren. Gordon was niet verbaasd: “Bij de herstarts stak hij gewoon met kop en schouders boven ons uit. Hij rookte ons gewoon op. Wij moesten ons met een tweede plaats tevreden stellen. Wij moeten uitzoeken hoe dat wij met deze late neutralisaties om moeten gaan. Het is niet onze sterkste kant. Ik doe dit nu lang genoeg en ik ben mij ervan bewust dat je alleen maar een beker krijgt als je in de laatste ronde op kop rijdt. Het is een beetje teleurstellend dat wij nog steeds geen races gewonnen hebben.” Na een interventie van teameigenaar Rick Hendrick eerder deze week lijken de gemoederen tussen Jimmie Johnson en Jeff Gordon overigens nu wat gesust te zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet