IndyCar

IRL: Scott Dixon dominant in Kansas

Ganassi-coureur Scott Dixon heeft in Kansas in zijn eerste overwinning dit seizoen behaald.De Nieuw Zeelander pakte voor het tweede achtereenvolgende seizoen de volle winst in Kansas maar voor het succesvolle team van Chip Ganassi was het zelfs de vierde achtereenvolgende zege in Kansas. Duidelijk is dat het team van Ganassi over een perfect opgezette auto op de ovals beschikt. De concurrentie mag voor de Indy 500 nog het e.e.a aan huiswerk gaan verrichten.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Indycar, Hondaracing USA

dixon_kansas_race

Scott Dixon zegevierde in Kansas voor de tweede achtereenvolgende maal

Dominante zege voor Scott Dixon in Kansas
Het team van Chip Ganassi boekte op de oval van Kansas met Scott Dixon en Dario Franchitti een fraaie dubbelzege en liet duidelijk blijken dat er met de ovalwedstrijden de komende weken ter dege rekening met hen gehouden moet worden. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Dixon er ruim 160 op kop. Scott Dixon: “De beide Ganassi-auto’s hadden misschien een wat trage seizoensstart maar voorafgaande aan de Indy 500 hebben wij ons momentum weer teruggevonden.” Teamgenoot Dario Franchitti eindigde als tweede. Franchitti: “De achterblijvers vormden vandaag een behoorlijk probleem want vaak reden zij op een ronde achterstand naast elkaar. Ik beschikte echter over een auto die voor de tweede plek goed genoeg was. De Braziliaan Tony Kanaan behaalde voor het team van Andretti Autosport de derde plek. Tony Kanaan: “Ik beschikte nou niet bepaald over een echt snelle auto want bij de herstarts liepen de Ganassi auto’s als een speer bij ons vandaan.” Opmerkelijk genoeg liet Kanaan wel de snelste wedstrijdronde noteren. In de wedstrijd wist Kanaan maar liefst 11 plaatsen goed te maken.

Pech voor Team Penske
De Braziliaan Helio Castroneves was met een vierde plek de beste Team Penske-vertegenwoordiger. Zowel Wil Power als Ryan Briscoe zagen door pech hun kansen in rook opgaan. Polesitter Briscoe verloor onder een neutralisatie een linkervoorwiel en moest opnieuw binnenkomen. Ondanks het feit dat Briscoe naar het middenveld terugviel eindigde hij nog als zesde. Wil Power leek op de oval van Kansas nooit echt in zijn ritme te komen en eindigde op een teleurstellende 12e plek. Op de oval van Kansas eindigden overigens maar zes auto’s in dezelfde wedstrijdronde.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet